Krachtige hybride laptop van Lenovo

Lenovo Thinkpad p40 yoga © Lenovo

De Lenovo ThinkPad P40 Yoga is een krachtige mobiele computer die je in vier standen kunt gebruiken en die bedoeld is voor professionals in de creatieve sector die een snelle draagbare computer annex tablet willen. Daarnaast lanceert Lenovo ook een krachtige zakelijke laptop en een betaalbaar, maar krachtig bureau-werkstation.

De nieuwe Lenovo ThinkPad P40 werkt in vier modi: laptop, tablet, tent en rechtopstaand. Het ips-aanraakscherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pîxels en is compatibel met de Wacom Active ES technologie, die tot 2.048 drukniveaus ondersteunt. Het is dus tegelijk een pentablet waarop je nauwkeurig kunt tekenen en schetsen met de meegeleverde responsieve oplaadbare Thinkpad Pen Pro stylus.

Intern heeft dit “multimode werkstation” zoals Lenovo het noemt een Intel i7 Core-processor van de 6de Skylake generatie met 16 GB werkgeheugen, aangevuld met een Nvidia Quadro M500M grafische chip met 2 GB videogeheugen. De opslagruimte is een snelle ssd van 512 GB. De P40 ondersteunt ook Lenovo’s OneLink+-technologie, een kabeldock waarmee je alle verbinding via één compacte kabel kunt gebruiken.

Naast de ThinkPad P40 Yoga lanceert Lenovo nog de ThinkPad P50s business notebook en het ThinkStation P310 bureau-werkstation. De P50s heeft een 3K IPS-scherm en Lenovo Power Bridge-technologie, die een batterijduur tot zeventien uur mogelijk maakt, op voorwaarde dat je naast de standaard 3-cel batterij ook nog de extra 6-cell batterij installeert.

De ThinkPad P310 ten slotte is een instapmachine die toch werkstation-prestaties biedt. Deze pc is uitgerust met de nieuwe Intel Xeon E3-1200v5 cpu en heeft een recente Nvidia gpu. Het werkgeheugen kan worden uitgebreid tot 64 GB DDR4 ram. Inzake opslag ondersteunt dit werkstation snelle Samsung M.2 NVMe “Flex Drive” ssd’s.

De Lenovo ThinkPad P40 Yoga is beschikbaar in februari 2016 vanaf 1.235 euro excl. btw. De ThinkPad P50s is begin januari verkrijgbaar vanaf 1.339 euro excl. btw. De ThinkStation P310 is dan ook beschikbaar vanaf 750 euro excl btw.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content