De Sony Reader PRS-T2 is een nieuwe e-reader met een 6-inch touch-scherm en een verbeterd energiebeheer.

De nieuwe Reader van Sony heeft veel kenmerken van de in onze streken populaire en hier besproken Reader PRS-T1. De e-boeklezer heeft hetzelfde 6-inch (15,2 cm) Dual Touch scherm met E-Ink Pearl-technologie met een resolutie van 800 x 600 pixels en zestien grijstinten. Ten opzichte van de vorige generatie Readers is de PRS-T2 vloeiender en vlotter te gebruiken volgens Sony.

De nieuwe PRS-T2 Reader is ook lichter - 164 gram tegenover 168 gram voor de T1 - en heeft druktoetsen in de vorm van pictogrammen in plaats van de standaard druktoetsen. Hij meet 173 x 110 x 9,1 mm en is dus een tikkeltje dikker dan de T1 (8,9 mm).

Sony verbeterde het energiebeheer zodat je nu met één enkele laadbeurt tot twee maanden (met uitgeschakelde WiFi-verbinding) kan lezen. Ook het contextmenu werd verbeterd zodat je gemarkeerde woorden en passages snel kan opzoeken op Wikipedia of Google. Verder heeft deze Reader ook twaalf woordenboeken aan boord.

Het ingebouwde geheugen heeft een capaciteit van 2 GB en een microSD geheugenkaartsleuf laat je toe je boekencollectie uit te breiden. De nieuwe Reader integreert nu ook de webdienst Evernote waarmee je je favoriete webcontent kan bewaren en op elk ogenblik kan opvragen. Zo kan je je favoriete citaten en passages bewaren in Evernote en herlezen op elke smartphone, tablet of pc.

De Sony Reader PRS-T2 is verkrijgbaar in rood, wit of mat zwart voor een adviesprijs van 145 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Sony Reader PRS-T2 is een nieuwe e-reader met een 6-inch touch-scherm en een verbeterd energiebeheer. De nieuwe Reader van Sony heeft veel kenmerken van de in onze streken populaire en hier besproken Reader PRS-T1. De e-boeklezer heeft hetzelfde 6-inch (15,2 cm) Dual Touch scherm met E-Ink Pearl-technologie met een resolutie van 800 x 600 pixels en zestien grijstinten. Ten opzichte van de vorige generatie Readers is de PRS-T2 vloeiender en vlotter te gebruiken volgens Sony. De nieuwe PRS-T2 Reader is ook lichter - 164 gram tegenover 168 gram voor de T1 - en heeft druktoetsen in de vorm van pictogrammen in plaats van de standaard druktoetsen. Hij meet 173 x 110 x 9,1 mm en is dus een tikkeltje dikker dan de T1 (8,9 mm). Sony verbeterde het energiebeheer zodat je nu met één enkele laadbeurt tot twee maanden (met uitgeschakelde WiFi-verbinding) kan lezen. Ook het contextmenu werd verbeterd zodat je gemarkeerde woorden en passages snel kan opzoeken op Wikipedia of Google. Verder heeft deze Reader ook twaalf woordenboeken aan boord. Het ingebouwde geheugen heeft een capaciteit van 2 GB en een microSD geheugenkaartsleuf laat je toe je boekencollectie uit te breiden. De nieuwe Reader integreert nu ook de webdienst Evernote waarmee je je favoriete webcontent kan bewaren en op elk ogenblik kan opvragen. Zo kan je je favoriete citaten en passages bewaren in Evernote en herlezen op elke smartphone, tablet of pc. De Sony Reader PRS-T2 is verkrijgbaar in rood, wit of mat zwart voor een adviesprijs van 145 euro.Bron: www.diskidee.be