De nieuwe Samsung Notebook 9 serie is gemaakt van duralumin, een materiaal uit de luchtvaartindustrie dat twee keer zo sterk is als aluminium.

Duralim is een lichte en sterke legering van koper, mangaan en magnesium. Het werd in 1903 uitgevonden door de Duitse metallurg Alfred Wilm en gebruikt om het frame van zeppelins te verstevigen. Door de toevoeging van aluminium werd duralumin later roestbestendig gemaakt. Onder de merknaam Alclad (een product van het staalbedrijf Alcoa) wordt het vandaag gebruikt om het chassis van vliegtuigen mee te bedekken.

Waarom Samsung nu opnieuw de in ongebruik geraakte oude naam duralumin gebruikt, weten we niet, maar we noteren dus dat het chassis van zijn nieuwe Notebook 9 serie sterker is dan gewone aluminium. Deze notebook weegt trouwens slechts 1,31 kg en is 16,3 mm dun. Het 13-inch led-scherm is extra helder (400 nit; 1 nit = 1 candela/m²) en heeft een contrastverhouding van 1300:1. Samsung claimt dat de Notebook 9 "een van de mooiste notebookschermen op de mark heeft". We zijn benieuwd...

Het scherm past zijn helderheid trouwens automatisch aan het licht in de omgeving aan. Ook het toetsenbord is verlicht en ook die verlichting past zich aan het omgevingslicht aan. De Notebook 9 serie is uitgerust met Intel Core i5/i7 processoren en kan maximaal 8 GB werkgeheugen aansturen. Het systeem start dankzij Samsung Fast Start binnen de 12 seconden op. Dan moet je wel opteren voor de (duurdere) 128 of 256 GB SSD. De lithium-polymeer accu zou erg lang meegaan, maar Samsung geeft in zijn persbericht geen concrete cijfers.

De Samsung Notebook 9 serie is vanaf maart beschikbaar. De adviesprijzen zijn nog niet bekend. We hopen deze notebook in de toekomst te testen en zijn benieuwd of al dit moois ook in de praktijk wordt geleverd.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe Samsung Notebook 9 serie is gemaakt van duralumin, een materiaal uit de luchtvaartindustrie dat twee keer zo sterk is als aluminium. Duralim is een lichte en sterke legering van koper, mangaan en magnesium. Het werd in 1903 uitgevonden door de Duitse metallurg Alfred Wilm en gebruikt om het frame van zeppelins te verstevigen. Door de toevoeging van aluminium werd duralumin later roestbestendig gemaakt. Onder de merknaam Alclad (een product van het staalbedrijf Alcoa) wordt het vandaag gebruikt om het chassis van vliegtuigen mee te bedekken. Waarom Samsung nu opnieuw de in ongebruik geraakte oude naam duralumin gebruikt, weten we niet, maar we noteren dus dat het chassis van zijn nieuwe Notebook 9 serie sterker is dan gewone aluminium. Deze notebook weegt trouwens slechts 1,31 kg en is 16,3 mm dun. Het 13-inch led-scherm is extra helder (400 nit; 1 nit = 1 candela/m²) en heeft een contrastverhouding van 1300:1. Samsung claimt dat de Notebook 9 "een van de mooiste notebookschermen op de mark heeft". We zijn benieuwd... Het scherm past zijn helderheid trouwens automatisch aan het licht in de omgeving aan. Ook het toetsenbord is verlicht en ook die verlichting past zich aan het omgevingslicht aan. De Notebook 9 serie is uitgerust met Intel Core i5/i7 processoren en kan maximaal 8 GB werkgeheugen aansturen. Het systeem start dankzij Samsung Fast Start binnen de 12 seconden op. Dan moet je wel opteren voor de (duurdere) 128 of 256 GB SSD. De lithium-polymeer accu zou erg lang meegaan, maar Samsung geeft in zijn persbericht geen concrete cijfers. De Samsung Notebook 9 serie is vanaf maart beschikbaar. De adviesprijzen zijn nog niet bekend. We hopen deze notebook in de toekomst te testen en zijn benieuwd of al dit moois ook in de praktijk wordt geleverd. Bron: www.diskidee.be