Buffalo Technologies introduceert de MiniStation Plus, een draagbare harde schijf met USB 3.0 die beschikbaar is in capaciteiten van 500 GB en 1 TB.

De Buffalo MiniStation Plus externe harde schijf is schokbestendig en kan je eenvoudig beveiligen tegen gegevensdiefstal met behulp van encryptie. In de behuizing vangen schokdempers rondom de harde schijf mogelijke schokken op om beschadiging te voorkomen. De optionele 256-bit AES Full Disk Encryption (FDE) beveiliging vraagt bij het aansluiten van de harde schijf op de computer naar een wachtwoord. De encryptie heeft geen nadelige gevolgen voor de snelheid.

De MiniStation Plus 500 GB (HD-PNT500U3) meet 82 x 118 x 16 mm en weegt 175 gram. De 1 TB-versie (HD-PNT1.0U3B) meet 82 x 118 x 19 mm en weegt 230 gram. Met de USB 3.0-standaard gebeurt de overdracht en back-up van gegevens drie keer zo snel als met een USB 2.0-standaard. De harde schijf is ook geschikt voor USB 2.0-apparaten.

Bij de MiniStation Plus krijg je ook de Buffalo Tools-softwaresuite. Deze suite maakt onder meer automatisch een back-up van de gegevens op de computer. Daarnaast beschikt de MiniStation Plus over een Eco Manager die de harde schijf automatisch uitschakelt als die een tijdje niet meer is benaderd. Je kan de MiniStation Plus aansluiten op elke pc en Mac. Deze harde schijf werkt ook met Time Machine, de back-upsoftware voor Mac's.

De Buffalo MiniStation Plus is leverbaar in zwart, zilver en rood voor de volgende adviesprijzen: 89 euro voor 500 GB en 129 euro voor 1 TB.

Bron: www.diskidee.be

Buffalo Technologies introduceert de MiniStation Plus, een draagbare harde schijf met USB 3.0 die beschikbaar is in capaciteiten van 500 GB en 1 TB. De Buffalo MiniStation Plus externe harde schijf is schokbestendig en kan je eenvoudig beveiligen tegen gegevensdiefstal met behulp van encryptie. In de behuizing vangen schokdempers rondom de harde schijf mogelijke schokken op om beschadiging te voorkomen. De optionele 256-bit AES Full Disk Encryption (FDE) beveiliging vraagt bij het aansluiten van de harde schijf op de computer naar een wachtwoord. De encryptie heeft geen nadelige gevolgen voor de snelheid. De MiniStation Plus 500 GB (HD-PNT500U3) meet 82 x 118 x 16 mm en weegt 175 gram. De 1 TB-versie (HD-PNT1.0U3B) meet 82 x 118 x 19 mm en weegt 230 gram. Met de USB 3.0-standaard gebeurt de overdracht en back-up van gegevens drie keer zo snel als met een USB 2.0-standaard. De harde schijf is ook geschikt voor USB 2.0-apparaten. Bij de MiniStation Plus krijg je ook de Buffalo Tools-softwaresuite. Deze suite maakt onder meer automatisch een back-up van de gegevens op de computer. Daarnaast beschikt de MiniStation Plus over een Eco Manager die de harde schijf automatisch uitschakelt als die een tijdje niet meer is benaderd. Je kan de MiniStation Plus aansluiten op elke pc en Mac. Deze harde schijf werkt ook met Time Machine, de back-upsoftware voor Mac's. De Buffalo MiniStation Plus is leverbaar in zwart, zilver en rood voor de volgende adviesprijzen: 89 euro voor 500 GB en 129 euro voor 1 TB.Bron: www.diskidee.be