MHL-adapter ondersteunt 4K video

Sandberg MHL 3.0- 4K HDMI Converter Kit © Sandberg

Sandberg introduceert een converter kit waarmee je een Android-smartphone met mhl-ondersteunde usb-poort kunt aansluiten op een beeldscherm of tv met hdmi. Via een speciale adapter werkt deze converter ook op de Samsung Galaxy.

Met de Sandberg MHL 3.0 – 4K HDMI Converter Kit (440-91) sluit je een Android-smartphone met mhl-ondersteunde micro-usb aansluiting aan op een hdmi-tv of -beeldscherm. Zoals uit de productnaam blijkt, wordt daarbij ook 4K UHD video ondersteund. Uiteraard wordt ook het meerkanaalsgeluid via hdmi naar het beeldscherm en/of receiver gestuurd.

Sommige smartphones, zoals de Samsung Galaxy, ondersteunen mhl via een 11pin micro-usb uitgang. Sandberg levert een 5pin naar 11pin adapter mee waardoor je ook deze smartphones op een tv kunt aansluiten via de micro usb-uitgang.

Mhl of Mobile High-Definition Link is een industriestandaard voor het koppelen van mobiele apparaten aan beeldschermen, hdtv’s en audioreceivers. Versie 3.0 van mhl werd in augustus 2013 geïntroduceerd en voor het eerst gebruikt op de Sony Xperia Z2 smartphone. Deze versie maakt 4K UHD video-uitvoer (3840 x 2160 pixels) aan 30 Hz mogelijk via de micro usb-poort.

Uiteraard moet het mobieltje of de tablet v3.0 ondersteunen; anders val je terug op de lagere Full HD 1080p resoluties van mhl 1.0 en mhl 2.0. Ondertussen is superMHL aangekondigd, dat de resolutie verhoogt tot maximaal 8K UHD (7680 x 4320 pixels), maar dat ondersteunt deze Sandberg-converter dus nog niet.

De Sandberg MHL 3.0 – 4K HDMI Converter Kit kost 39,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content