LG Electronics kondigt een 3D-monitor aan die 3D-beelden creëert die je zonder speciale bril kan bekijken.

Eerder lanceerde Toshiba al de Qosmio F750 gaming laptop met brilloze 3D-technologie. Nu volgt LG met de LG D2000, een 20-inch beeldscherm dat werkt met brilvrije 3D-technologie. De nieuwe LG 3D-monitor is op de voorzijde uitgerust met een camera met een sensor die oogbewegingen registreert. In combinatie met ingebouwde parallaxbarrière-technologie kan de D2000 3D weergeven zonder dat een speciale 3D-bril nodig is.

De kijkhoek en de positie van de kijker worden bliksemsnel berekend om het beeld bij te sturen voor een optimaal 3D-effect. Ook is de 3D-ervaring comfortabeler omdat je je niet hoeft te houden aan een zeer beperkte kijkhoek en kijkafstand om de 3D-beelden waar te nemen. De D2000 kan 2D-beelden ook omzetten in 3D dankzij een geavanceerde conversiefunctie.

De LG D2000 zal later dit jaar wereldwijd worden gelanceerd. De prijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

LG Electronics kondigt een 3D-monitor aan die 3D-beelden creëert die je zonder speciale bril kan bekijken. Eerder lanceerde Toshiba al de Qosmio F750 gaming laptop met brilloze 3D-technologie. Nu volgt LG met de LG D2000, een 20-inch beeldscherm dat werkt met brilvrije 3D-technologie. De nieuwe LG 3D-monitor is op de voorzijde uitgerust met een camera met een sensor die oogbewegingen registreert. In combinatie met ingebouwde parallaxbarrière-technologie kan de D2000 3D weergeven zonder dat een speciale 3D-bril nodig is. De kijkhoek en de positie van de kijker worden bliksemsnel berekend om het beeld bij te sturen voor een optimaal 3D-effect. Ook is de 3D-ervaring comfortabeler omdat je je niet hoeft te houden aan een zeer beperkte kijkhoek en kijkafstand om de 3D-beelden waar te nemen. De D2000 kan 2D-beelden ook omzetten in 3D dankzij een geavanceerde conversiefunctie. De LG D2000 zal later dit jaar wereldwijd worden gelanceerd. De prijs werd niet meegedeeld. Bron: www.diskidee.be