Door duizenden satellieten rond de aarde te plaatsen wil Starlink ook breedbandinternet kunnen aanbieden in afgelegen gebieden waar bijvoorbeeld geen glasvezelnetwerken liggen. De onderneming heeft nu al meer dan 1.500 satellieten in de ruimte, die per reeksen van 60 de ruimte worden ingestuurd - wat leidt tot indrukwekkende beelden van lijnen van satellieten in de lucht. Starlink biedt ook al internet aan in meer dan tien landen en telt al bijna 70.000 gebruikers.

'Ik denk dat we op weg zijn om een paar honderdduizend gebruikers te hebben, mogelijk meer dan 500.000 gebruikers binnen twaalf maanden', aldus Musk.

Er is heel veel geld mee gemoeid. Musk schat de totale investeringskosten over meerdere jaren tussen de 20 miljard en 30 miljard dollar. Experts gaven eerder al aan dat het waarschijnlijk nog jaren gaat duren voor het bedrijf, dat onderdeel is van Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, echt geld zal kunnen verdienen.

Starlink wil onder meer op prijs kunnen concurreren met aanbieders van bekabelde internetverbindingen, maar het is nog maar de vraag of dit gaat lukken. Ook Amazon en Facebook werken aan internetsatellieten, terwijl Apple eerder aankondigde satellieten te willen gebruiken voor internet.

Door duizenden satellieten rond de aarde te plaatsen wil Starlink ook breedbandinternet kunnen aanbieden in afgelegen gebieden waar bijvoorbeeld geen glasvezelnetwerken liggen. De onderneming heeft nu al meer dan 1.500 satellieten in de ruimte, die per reeksen van 60 de ruimte worden ingestuurd - wat leidt tot indrukwekkende beelden van lijnen van satellieten in de lucht. Starlink biedt ook al internet aan in meer dan tien landen en telt al bijna 70.000 gebruikers. 'Ik denk dat we op weg zijn om een paar honderdduizend gebruikers te hebben, mogelijk meer dan 500.000 gebruikers binnen twaalf maanden', aldus Musk. Er is heel veel geld mee gemoeid. Musk schat de totale investeringskosten over meerdere jaren tussen de 20 miljard en 30 miljard dollar. Experts gaven eerder al aan dat het waarschijnlijk nog jaren gaat duren voor het bedrijf, dat onderdeel is van Musks ruimtevaartbedrijf SpaceX, echt geld zal kunnen verdienen. Starlink wil onder meer op prijs kunnen concurreren met aanbieders van bekabelde internetverbindingen, maar het is nog maar de vraag of dit gaat lukken. Ook Amazon en Facebook werken aan internetsatellieten, terwijl Apple eerder aankondigde satellieten te willen gebruiken voor internet.