De nieuwe Freecom SilverStore 2-Drive NAS heeft een compacte aluminiumbehuizing waarin twee SATA-schijven passen voor een maximale opslagcapaciteit van 6TB.

De SilverStore 2-Drive NAS wordt aangedreven door een 1 GHz Marvell 6283 processor die weinig stroom verbruikt. Je verbindt de NAS via de Gigabit Ethernet-aansluiting met je thuisnetwerk. De SilverStore 2-Drive heeft ook een USB 3.0-aansluiting op de voorkant waarop je een externe USB-schijf kunt aansluiten. Aan de achterkant zijn er nog twee extra USB 2.0-poorten.

De SilverStore 2-Drive NAS heeft Tonido Private Cloud-software aan boord waarmee je een 'home cloud' kunt maken, zodat je je gegevens naar keuze kunt delen met een smartphone, een tablet of een draagbare computer. Een BitTorrent-client is eveneens ingebouwd. Ook een FTP-server is aanwezig. Apple File Sharing wordt ondersteund door 'Transmission backup' en een iTunes server.

De Freecom NAS is compatibel met UPnP en DLNA en kan dus mediabestanden uitwisselen met bijvoorbeeld tv's, gameconsoles of mediaspelers in het thuisnetwerk. De twee interne schijven kunnen ingedeeld worden in RAID0, RAID1 of als apart aan te spreken harde schijven. Het is ook mogelijk slechts één harde schijf in het toestel te plaatsen. De harde schijven zijn 'hot swappable, zodat je ze kunt verwisselen terwijl de NAS in werking is.

De Freecom SilveStroe 2-Drive NAS wordt geleverd in uitvoeringen met een opslagcapaciteit van 2, 3 of 6 TB die respectievelijk 289, 359 en 639 euro kosten.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe Freecom SilverStore 2-Drive NAS heeft een compacte aluminiumbehuizing waarin twee SATA-schijven passen voor een maximale opslagcapaciteit van 6TB. De SilverStore 2-Drive NAS wordt aangedreven door een 1 GHz Marvell 6283 processor die weinig stroom verbruikt. Je verbindt de NAS via de Gigabit Ethernet-aansluiting met je thuisnetwerk. De SilverStore 2-Drive heeft ook een USB 3.0-aansluiting op de voorkant waarop je een externe USB-schijf kunt aansluiten. Aan de achterkant zijn er nog twee extra USB 2.0-poorten. De SilverStore 2-Drive NAS heeft Tonido Private Cloud-software aan boord waarmee je een 'home cloud' kunt maken, zodat je je gegevens naar keuze kunt delen met een smartphone, een tablet of een draagbare computer. Een BitTorrent-client is eveneens ingebouwd. Ook een FTP-server is aanwezig. Apple File Sharing wordt ondersteund door 'Transmission backup' en een iTunes server. De Freecom NAS is compatibel met UPnP en DLNA en kan dus mediabestanden uitwisselen met bijvoorbeeld tv's, gameconsoles of mediaspelers in het thuisnetwerk. De twee interne schijven kunnen ingedeeld worden in RAID0, RAID1 of als apart aan te spreken harde schijven. Het is ook mogelijk slechts één harde schijf in het toestel te plaatsen. De harde schijven zijn 'hot swappable, zodat je ze kunt verwisselen terwijl de NAS in werking is. De Freecom SilveStroe 2-Drive NAS wordt geleverd in uitvoeringen met een opslagcapaciteit van 2, 3 of 6 TB die respectievelijk 289, 359 en 639 euro kosten.Bron: www.diskidee.be