Nettops moeten het succes van de netbooks naar de desktop brengen. De Asus Eee Top ET1602 is toch wel een heel speciale nettop: alles is geïntegreerd en het ingebouwde kleurenscherm is zelfs aanraakgevoelig.

Nettops zijn intern op hardwaregebied vergelijkbaar met netbooks. Dat geldt ook voor de nieuwe Asus Eee Top ET1602 nettop. Als kloppend hart heeft deze nettop een INtel Atom N270 aan 1,6 Ghz, aangevuld met 1 GB werkgeheugen, onboard Intel GMA945-graphics en 160 GB harde schijf.Maar daar houden de vergelijkingen met een netbook toch wel op. De Eee Top is immers volledig geïntegreerd. Het 15,6-inch kleurenscherm herbergt ook alle hardware en is bovendien aanraakgevoelig.

Bediening Het scherm leunt iets naar achteren en staat op een stevige metalen voet. Onder het scherm zitten de luidsprekers en een doorzichtige plastic rand die tot op het werkvlak reikt en waarachter een blauw oplichtend led schuilgaat. Dit led kun je uitschakelen. Het is ook mogelijk de lichtintensiteit ervan te regelen. Het led geeft eventueel net voldoende licht om in een donkere kamer zonder verlichting toch nog vlot te kunnen typen op het meegeleverde platte en erg compacte toetsenbord. Dit toetsenbord is helaas niet draadloos. De aanslag valt reuze mee, ondanks de erg verzonken en toch redelijk kleine toetsen.

Easy Mode schil In de zijkant steekt een plastic stylus waarmee je het aanraakgevoelige scherm kunt bedienen. Dat kan overigens desgewenst ook met je vingers. De geïnstalleerde Windows XP SP3 is door Asus al voorgeconfigureerd met grote pictogrammen. Dat vergemakkelijkt de bediening met de stylus. Daarenboven installeerde Asus ook een erg gebruiksvriendelijke Easy Mode schil die bovenop XP draait. Die heeft grote pictogrammen voor alle belangrijke functies, zodat je deze nettop echt met je vingers of met de stylus kunt bedienen als je dat wil.

Conclusie De Asus Eee Top ET1602 1B is een erg leuke geïntegreerde pc. Hij lijkt ons ideaal als instapper, als bijkomende pc of als studenten-pc. Zodra Asus deze nettop (of zijn opvolger) levert met Microsoft Windows 7 wordt het pas echt een aanrader, want dat besturingssysteem draait er niet alleen even vlot op als XP, maar bevat ook standaard alle software om beter met het aanraakgevoelige scherm te kunnen werken. Dus misschien is het beter nog te wachten tot in het najaar (waarschijnlijk) de Windows 7 versie op de markt verschijnt.

Bron: www.diskidee.be

Nettops moeten het succes van de netbooks naar de desktop brengen. De Asus Eee Top ET1602 is toch wel een heel speciale nettop: alles is geïntegreerd en het ingebouwde kleurenscherm is zelfs aanraakgevoelig. Nettops zijn intern op hardwaregebied vergelijkbaar met netbooks. Dat geldt ook voor de nieuwe Asus Eee Top ET1602 nettop. Als kloppend hart heeft deze nettop een INtel Atom N270 aan 1,6 Ghz, aangevuld met 1 GB werkgeheugen, onboard Intel GMA945-graphics en 160 GB harde schijf.Maar daar houden de vergelijkingen met een netbook toch wel op. De Eee Top is immers volledig geïntegreerd. Het 15,6-inch kleurenscherm herbergt ook alle hardware en is bovendien aanraakgevoelig. Bediening Het scherm leunt iets naar achteren en staat op een stevige metalen voet. Onder het scherm zitten de luidsprekers en een doorzichtige plastic rand die tot op het werkvlak reikt en waarachter een blauw oplichtend led schuilgaat. Dit led kun je uitschakelen. Het is ook mogelijk de lichtintensiteit ervan te regelen. Het led geeft eventueel net voldoende licht om in een donkere kamer zonder verlichting toch nog vlot te kunnen typen op het meegeleverde platte en erg compacte toetsenbord. Dit toetsenbord is helaas niet draadloos. De aanslag valt reuze mee, ondanks de erg verzonken en toch redelijk kleine toetsen. Easy Mode schil In de zijkant steekt een plastic stylus waarmee je het aanraakgevoelige scherm kunt bedienen. Dat kan overigens desgewenst ook met je vingers. De geïnstalleerde Windows XP SP3 is door Asus al voorgeconfigureerd met grote pictogrammen. Dat vergemakkelijkt de bediening met de stylus. Daarenboven installeerde Asus ook een erg gebruiksvriendelijke Easy Mode schil die bovenop XP draait. Die heeft grote pictogrammen voor alle belangrijke functies, zodat je deze nettop echt met je vingers of met de stylus kunt bedienen als je dat wil. Conclusie De Asus Eee Top ET1602 1B is een erg leuke geïntegreerde pc. Hij lijkt ons ideaal als instapper, als bijkomende pc of als studenten-pc. Zodra Asus deze nettop (of zijn opvolger) levert met Microsoft Windows 7 wordt het pas echt een aanrader, want dat besturingssysteem draait er niet alleen even vlot op als XP, maar bevat ook standaard alle software om beter met het aanraakgevoelige scherm te kunnen werken. Dus misschien is het beter nog te wachten tot in het najaar (waarschijnlijk) de Windows 7 versie op de markt verschijnt. Bron: www.diskidee.be