Cisco brengt de Linksys producten voortaan aan de man onder de merknaam Linksys by Cisco. Dat geldt ook voor de Powerline producten die gebruik maken van een bestaand stroomnet om een netwerk tot stand te brengen.

Met de Linksys by Cisco Powerline adapters kan je van elke wandcontactdoos een netwerkaansluiting maken, waarop je apparaten zoals gameconsoles, tv's of computers kunt aansluiten om zo een thuisnetwerk te maken via het stroomnet. Dit kan een oplossing betekenen voor huizen met bijvoorbeeld complexe staalconstructies of met andere obstakels die radiosignalen blokkeren. Omdat de Powerline producten het bestaande stroomnet in huis gebruiken, is het niet nodig om gaten in muren te boren of netwerkkabels aan te leggen. De Linksys by Cisco Powerline producten zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies: Turbo en AV. Powerline Turbo producten zijn ontworpen volgens de HomePlug Turbo standaard en zijn geschikt voor netwerkverkeer zoals surfen op internet en het versturen en ontvangen van e-mail. De snellere Powerline AV producten zijn ontworpen volgens de HomePlug AV standaard en zijn geschikt voor applicatie die intensief bandbreedte gebruiken, zoals high-definition videostreaming of multiplayer gaming. De Linksys by Cisco Powerline Turbo en AV producten zijn vanaf november te koop.

Bron: www.diskidee.be

Cisco brengt de Linksys producten voortaan aan de man onder de merknaam Linksys by Cisco. Dat geldt ook voor de Powerline producten die gebruik maken van een bestaand stroomnet om een netwerk tot stand te brengen. Met de Linksys by Cisco Powerline adapters kan je van elke wandcontactdoos een netwerkaansluiting maken, waarop je apparaten zoals gameconsoles, tv's of computers kunt aansluiten om zo een thuisnetwerk te maken via het stroomnet. Dit kan een oplossing betekenen voor huizen met bijvoorbeeld complexe staalconstructies of met andere obstakels die radiosignalen blokkeren. Omdat de Powerline producten het bestaande stroomnet in huis gebruiken, is het niet nodig om gaten in muren te boren of netwerkkabels aan te leggen. De Linksys by Cisco Powerline producten zijn verkrijgbaar in twee verschillende versies: Turbo en AV. Powerline Turbo producten zijn ontworpen volgens de HomePlug Turbo standaard en zijn geschikt voor netwerkverkeer zoals surfen op internet en het versturen en ontvangen van e-mail. De snellere Powerline AV producten zijn ontworpen volgens de HomePlug AV standaard en zijn geschikt voor applicatie die intensief bandbreedte gebruiken, zoals high-definition videostreaming of multiplayer gaming. De Linksys by Cisco Powerline Turbo en AV producten zijn vanaf november te koop. Bron: www.diskidee.be