Google en Samsung werkten samen bij de ontwikkeling van de Nexus S, de eerste Android 2.3 smartphone.

De nieuwe Nexus S is een quadband smartphone met 3G-ondersteuning. Het is de eerste smartphone die draait op Android 2.3 Gingerbread.

De nieuwe versie van het Android besturingssysteem biedt onder meer een nieuw toetsenbord met multi-touch ondersteuning, internetbellen (VoIP/SIP) en een nieuwe gebruikersinterface.

De smartphone is uitgerust met een 1 GHz processor en heeft een 4-inch Super LCD aanraakscherm met een resolutie van 800 x 400 pixels. Naast een 5 megapixel camera op de achterzijde heeft de Nexus S ook een VGA camera op de voorzijde. Tot de verdere uitrusting behoren A-GPS, Gyroscope Sensor, Accelerometer, Digital compass, Bluetooth v 2.1 + EDR en Wi-Fi 802.11 b/g/n.

De Nexus S meet 63 x 123,9 x 10,9 mm. De Android 2.3 smartphone is vanaf het eerste kwartaal 2011 verkrijgbaar. De adviesprijs is nog niet bekend.

Bron: www.diskidee.be

Google en Samsung werkten samen bij de ontwikkeling van de Nexus S, de eerste Android 2.3 smartphone. De nieuwe Nexus S is een quadband smartphone met 3G-ondersteuning. Het is de eerste smartphone die draait op Android 2.3 Gingerbread. De nieuwe versie van het Android besturingssysteem biedt onder meer een nieuw toetsenbord met multi-touch ondersteuning, internetbellen (VoIP/SIP) en een nieuwe gebruikersinterface. De smartphone is uitgerust met een 1 GHz processor en heeft een 4-inch Super LCD aanraakscherm met een resolutie van 800 x 400 pixels. Naast een 5 megapixel camera op de achterzijde heeft de Nexus S ook een VGA camera op de voorzijde. Tot de verdere uitrusting behoren A-GPS, Gyroscope Sensor, Accelerometer, Digital compass, Bluetooth v 2.1 + EDR en Wi-Fi 802.11 b/g/n. De Nexus S meet 63 x 123,9 x 10,9 mm. De Android 2.3 smartphone is vanaf het eerste kwartaal 2011 verkrijgbaar. De adviesprijs is nog niet bekend. Bron: www.diskidee.be