De doorzichtige SpaceTop 3D computer werd deze week getoond tijdens de TED-conferentie in Los Angeles. Jinha Lee, die afstudeerde aan het MIT, werkte samen met Microsoft om de 3D desktop te bouwen. Met het systeem is het mogelijk om computers gemakkelijker te bedienen en complexere taken te verrichten. De SpaceTop computer maakt immers interactie met machines mogelijk op dezelfde manier waarop we dat met vaste voorwerpen doen waardoor het computergebruik veel intuïtiever verloopt. De interface doet denken aan het systeem in de film Minority Report.

Het SpaceTop systeem bestaat uit een transparant LED-scherm en een camerasysteem dat de handgebaren en oogbewegingen van de gebruiker traceert. Het desktopsysteem breidt de traditionele computerinterface uit met interactietechnologie en visualisatietechnieken die naadloze overgangen mogelijk maken tussen 2D- en 3D-manipulaties.

"Ruimtelijk geheugen, waardoor het lichaam intuïtief onthoudt waar dingen zich bevinden, is een zeer menselijke vaardigheid," zegt Lee. Met het systeem kan je bijvoorbeeld een document opnemen en er doorheen bladeren als bij een boek. Voor taken die een grotere nauwkeurigheid vergen, zoals bijvoorbeeld het manipuleren van 3D-modellen, is er een touchpad voorzien.

Een Vimeo-video toont hoe de interface werkt.


Bron: www.diskidee.be

De doorzichtige SpaceTop 3D computer werd deze week getoond tijdens de TED-conferentie in Los Angeles. Jinha Lee, die afstudeerde aan het MIT, werkte samen met Microsoft om de 3D desktop te bouwen. Met het systeem is het mogelijk om computers gemakkelijker te bedienen en complexere taken te verrichten. De SpaceTop computer maakt immers interactie met machines mogelijk op dezelfde manier waarop we dat met vaste voorwerpen doen waardoor het computergebruik veel intuïtiever verloopt. De interface doet denken aan het systeem in de film Minority Report. Het SpaceTop systeem bestaat uit een transparant LED-scherm en een camerasysteem dat de handgebaren en oogbewegingen van de gebruiker traceert. Het desktopsysteem breidt de traditionele computerinterface uit met interactietechnologie en visualisatietechnieken die naadloze overgangen mogelijk maken tussen 2D- en 3D-manipulaties."Ruimtelijk geheugen, waardoor het lichaam intuïtief onthoudt waar dingen zich bevinden, is een zeer menselijke vaardigheid," zegt Lee. Met het systeem kan je bijvoorbeeld een document opnemen en er doorheen bladeren als bij een boek. Voor taken die een grotere nauwkeurigheid vergen, zoals bijvoorbeeld het manipuleren van 3D-modellen, is er een touchpad voorzien. Een Vimeo-video toont hoe de interface werkt. Bron: www.diskidee.be