Volgens Apple is het nieuwe AirPort Express 802.11n basisstation tot vijf keer zo snel en beschikt het over een twee keer zo groot bereik als het vorige model.

De nieuwe Apple AirPort Express WiFi-adapter is gebaseerd op de IEEE 802.11n-conceptspecificatie die draadloze netwerken toelaat om dezelfde snelheden te halen als een (bedraad) Fast Ethernet-netwerk. Het basisstation dient op een stopcontact te worden aangesloten om draadloos te kunnen internetten op plaatsen waar een internetaansluiting aanwezig. Je kunt er ook een USB-printer op aansluiten, maar dan wel met draad. Die kun je dan delen tussen alle aangesloten draadloze computers. Het basisstation is voorzien van AirTunes. Dat systeem werkt perfect samen met iTunes, zodat je op eenvoudige wijze muziek in iTunes draadloos kan streamen naar eender welke kamer in huis. De AirPort Express heeft ook een ingebouwde gecombineerde digitale en analoge geluidsuitvoerpoort voor aansluiting op een stereo-installatie of een luidsprekersysteem dat beschikt over een eigen voeding. iTunes zorgt ervoor dat je externe luidsprekers kunt zien in een eenvoudig venstermenu. Vanaf het moment dat je een luidsprekersysteem selecteert in het venstermenu, streamt AirTunes de iTunes muziek vanaf je computer draadloos naar je AirPort Express-basisstation. Je kan meerdere Airport Express-basisstations opstellen, zodat je in elke kamer van muziek kan genieten. De Apple AirPort Extreme Express 802.11n heeft een adviesprijs van 89 euro.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

Volgens Apple is het nieuwe AirPort Express 802.11n basisstation tot vijf keer zo snel en beschikt het over een twee keer zo groot bereik als het vorige model. De nieuwe Apple AirPort Express WiFi-adapter is gebaseerd op de IEEE 802.11n-conceptspecificatie die draadloze netwerken toelaat om dezelfde snelheden te halen als een (bedraad) Fast Ethernet-netwerk. Het basisstation dient op een stopcontact te worden aangesloten om draadloos te kunnen internetten op plaatsen waar een internetaansluiting aanwezig. Je kunt er ook een USB-printer op aansluiten, maar dan wel met draad. Die kun je dan delen tussen alle aangesloten draadloze computers. Het basisstation is voorzien van AirTunes. Dat systeem werkt perfect samen met iTunes, zodat je op eenvoudige wijze muziek in iTunes draadloos kan streamen naar eender welke kamer in huis. De AirPort Express heeft ook een ingebouwde gecombineerde digitale en analoge geluidsuitvoerpoort voor aansluiting op een stereo-installatie of een luidsprekersysteem dat beschikt over een eigen voeding. iTunes zorgt ervoor dat je externe luidsprekers kunt zien in een eenvoudig venstermenu. Vanaf het moment dat je een luidsprekersysteem selecteert in het venstermenu, streamt AirTunes de iTunes muziek vanaf je computer draadloos naar je AirPort Express-basisstation. Je kan meerdere Airport Express-basisstations opstellen, zodat je in elke kamer van muziek kan genieten. De Apple AirPort Extreme Express 802.11n heeft een adviesprijs van 89 euro. Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots