Apple's iMac all-in-one desktopcomputer is voortaan uitgerust met Thunderbolt I/O-technologie. Ook de grafische kaarten en de processoren werden vernieuwd.

De behuizing van de nieuwe iMac's is nog altijd gemaakt van stijlvol aluminium en glas. Binnenin hebben ze Intel Core i5 quad-core processoren. Core i7-processoren tot 3,4 GHz zijn een optie. De nieuwe iMac gebruikt de laatste AMD Radeon HD grafische kaarten. Dit is de eerste desktopcomputer die is uitgerust met Thunderbolt I/O-technologie, een gezamenlijke ontwikkeling van Apple en Intel die ook al op de nieuwe MacBooks zat.

De 21,5-inch iMac heeft één Thunderbolt-poort, terwijl het 27-inch model twee poorten heeft. Met Thunderbolt beschik je over twee kanalen op dezelfde connector met 10 Gbps doorvoersnelheid in beide richtingen. Daarnaast biedt Thunderbolt DisplayPort-ondersteuning voor beeldschermen met hoge resoluties en is het geschikt voor bestaande adapters voor HDMI-, DVI- en VGA-beeldschermen.

De Apple iMac 21,5-inch is verkrijgbaar in twee configuraties: een model met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 500 GB met een adviesprijs van € 1.149 en een model met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.449.

De Apple iMac 27-inch iMac is ook verkrijgbaar in twee configuraties: een model met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.649 en een model met een 3,1-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6970M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.899.

Zoals gebruikelijk zijn er ook maatwerkopties verkrijgbaar: snellere Intel Core i7-processors tot 3,4 GHz, extra schijfcapaciteit tot 2 TB, een SSD-schijf van 256 GB, extra DDR3-geheugen en het AppleCare Protection Plan.

Bron: www.diskidee.be

Apple's iMac all-in-one desktopcomputer is voortaan uitgerust met Thunderbolt I/O-technologie. Ook de grafische kaarten en de processoren werden vernieuwd. De behuizing van de nieuwe iMac's is nog altijd gemaakt van stijlvol aluminium en glas. Binnenin hebben ze Intel Core i5 quad-core processoren. Core i7-processoren tot 3,4 GHz zijn een optie. De nieuwe iMac gebruikt de laatste AMD Radeon HD grafische kaarten. Dit is de eerste desktopcomputer die is uitgerust met Thunderbolt I/O-technologie, een gezamenlijke ontwikkeling van Apple en Intel die ook al op de nieuwe MacBooks zat. De 21,5-inch iMac heeft één Thunderbolt-poort, terwijl het 27-inch model twee poorten heeft. Met Thunderbolt beschik je over twee kanalen op dezelfde connector met 10 Gbps doorvoersnelheid in beide richtingen. Daarnaast biedt Thunderbolt DisplayPort-ondersteuning voor beeldschermen met hoge resoluties en is het geschikt voor bestaande adapters voor HDMI-, DVI- en VGA-beeldschermen. De Apple iMac 21,5-inch is verkrijgbaar in twee configuraties: een model met een 2,5-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6750M en een harde schijf van 500 GB met een adviesprijs van € 1.149 en een model met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.449. De Apple iMac 27-inch iMac is ook verkrijgbaar in twee configuraties: een model met een 2,7-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6770M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.649 en een model met een 3,1-GHz quad-core Intel Core i5-processor, AMD Radeon HD 6970M en een harde schijf van 1 TB met een adviesprijs van € 1.899. Zoals gebruikelijk zijn er ook maatwerkopties verkrijgbaar: snellere Intel Core i7-processors tot 3,4 GHz, extra schijfcapaciteit tot 2 TB, een SSD-schijf van 256 GB, extra DDR3-geheugen en het AppleCare Protection Plan. Bron: www.diskidee.be