Meest opvallende nieuwigheid is dat gebruikers het horloge een elektrocardiogram zullen kunnen laten maken. De functie werd ook goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA. Verder onthulde Apple drie nieuwe iPhones.

Om met het nieuwe polshorloge een elektrocardiogram te maken, moet de gebruiker zijn vinger een halve minuut op de juiste plaats tegen het horloge houden. De Apple Watch Series 4 zal ook een seintje geven als de hartslag van de gebruiker erg laag is of als er hartritmestoornissen gedetecteerd worden, en kan de hulpdiensten bellen bij een valpartij. Het nieuwe model heeft voorts een groter scherm.

Het ding kost 429 of 529 euro, afhankelijk van de uitvoering. De voorganger, Series 3, wordt in prijs verlaagd tot 299 euro en Apple stopt met de eerste serie.

Apple laat ook drie nieuwe iPhones op het publiek los: de XS, XS Max en Xr. Die namen waren al uitgelekt. De XS is de opvolger van de iPhone X die vorig jaar op de markt kwam. De XS Max is de grotere broer van de XS. Aan de andere kant staat de Xr, bedoeld als instapmodel.

De XS en de XS Max hebben tot 512 gigabyte opslagruimte. De toestellen hebben gezichtsherkenning en zijn geschikt voor augmented reality, het toevoegen van virtuele plaatjes aan de echte wereld. Aan een toestel zijn twee verschillende telefoonnummers te koppelen.

De smartphones kunnen een half uur twee meter onder water overleven. Apple heeft dat naar eigen zeggen getest in water, thee en bier, 'de leukste tests die we mogen doen'. De Xr heeft ook gezichtsherkenning, maar een meer eenvoudige camera en display.

De XS kost minstens 999 dollar, de prijzen van de XS Max beginnen bij 1.099 dollar. De beide toestellen zijn vanaf vrijdag te bestellen en worden volgende week geleverd. De Xr kost minstens 749 dollar en komt volgende maand op de markt.

Meest opvallende nieuwigheid is dat gebruikers het horloge een elektrocardiogram zullen kunnen laten maken. De functie werd ook goedgekeurd door de Amerikaanse gezondheidswaakhond FDA. Verder onthulde Apple drie nieuwe iPhones.Om met het nieuwe polshorloge een elektrocardiogram te maken, moet de gebruiker zijn vinger een halve minuut op de juiste plaats tegen het horloge houden. De Apple Watch Series 4 zal ook een seintje geven als de hartslag van de gebruiker erg laag is of als er hartritmestoornissen gedetecteerd worden, en kan de hulpdiensten bellen bij een valpartij. Het nieuwe model heeft voorts een groter scherm. Het ding kost 429 of 529 euro, afhankelijk van de uitvoering. De voorganger, Series 3, wordt in prijs verlaagd tot 299 euro en Apple stopt met de eerste serie. Apple laat ook drie nieuwe iPhones op het publiek los: de XS, XS Max en Xr. Die namen waren al uitgelekt. De XS is de opvolger van de iPhone X die vorig jaar op de markt kwam. De XS Max is de grotere broer van de XS. Aan de andere kant staat de Xr, bedoeld als instapmodel. De XS en de XS Max hebben tot 512 gigabyte opslagruimte. De toestellen hebben gezichtsherkenning en zijn geschikt voor augmented reality, het toevoegen van virtuele plaatjes aan de echte wereld. Aan een toestel zijn twee verschillende telefoonnummers te koppelen. De smartphones kunnen een half uur twee meter onder water overleven. Apple heeft dat naar eigen zeggen getest in water, thee en bier, 'de leukste tests die we mogen doen'. De Xr heeft ook gezichtsherkenning, maar een meer eenvoudige camera en display. De XS kost minstens 999 dollar, de prijzen van de XS Max beginnen bij 1.099 dollar. De beide toestellen zijn vanaf vrijdag te bestellen en worden volgende week geleverd. De Xr kost minstens 749 dollar en komt volgende maand op de markt.