De nieuwe generatie iPod mediaspelers van Apple heeft een dunnere behuizing, maar groter scherm.

De iPod touch van de vijde generatie steekt in een behuizing van geanodiseerd aluminium met een dikte van 6,1 mm en weegt 88 gram. De mediaspeler heeft een 4-inch (10,16 cm) Retina-scherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Hij is uitgerust met een de dual-core A5-chip die volgens Apple de grafische prestatie tot zeven keer zo snel maakt als die van de iPod touch van de vierde generatie.

De nieuwe iPod touch heeft een 5 megapixel iSight-camera met autofocus, ondersteuning voor 1080p-video-opnamen met beeldstabilisatie, gezichtsherkenning, een led-flits en een nieuwe panoramafunctie. De iPod touch draait op het iOS 6 besturingssyteem en ondersteunt ook het spraakbesturingssysteem Siri. Ook ondersteunt hij WiFi 802.11a/b/g/n en Bluetooth 4.0. De Lithium-ion batterij is goed voor tot 40 uur muziek afspelen.

De nieuwe iPod nano is met een dikte van 5,4 mm de dunste iPod tot nu toe. De zevende generatie van deze kleine mediaspeler heeft een 2,5-inch (6,35 cm) Multi-Touch-scherm met een resolutie van 240 x 432 pixels en een thuisknop om snel naar je beginscherm te gaan.

De nieuwe nano ondersteunt Bluetooth zodat je draadloos muziek kunt luisteren via een Bluetooth-koptelefoon, Bluetooth-luidspreker of de draadloze voorziening in de auto. De Lithium-ion batterij houdt het tot 30 uur uit. Beide iPod mediaspelers zijn uitgerust met de nieuwe Lightning-connector en worden geleverd met de nieuwe Apple EarPods.

De Apple iPod touch is vanaf oktober verkrijgbaar in roze, geel, blauw, wit/zilver of zwart/antraciet voor een adviesprijs van 329 euro voor het 32 GB-model en 429 euro voor het 64 GB-model. De Apple iPod nano is vanaf oktober te koop in een 16 GB-uitvoering in de kleuren roze, geel, blauw, groen, paars, zilver en antraciet voor de adviesprijs van 169 euro.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe generatie iPod mediaspelers van Apple heeft een dunnere behuizing, maar groter scherm. De iPod touch van de vijde generatie steekt in een behuizing van geanodiseerd aluminium met een dikte van 6,1 mm en weegt 88 gram. De mediaspeler heeft een 4-inch (10,16 cm) Retina-scherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Hij is uitgerust met een de dual-core A5-chip die volgens Apple de grafische prestatie tot zeven keer zo snel maakt als die van de iPod touch van de vierde generatie. De nieuwe iPod touch heeft een 5 megapixel iSight-camera met autofocus, ondersteuning voor 1080p-video-opnamen met beeldstabilisatie, gezichtsherkenning, een led-flits en een nieuwe panoramafunctie. De iPod touch draait op het iOS 6 besturingssyteem en ondersteunt ook het spraakbesturingssysteem Siri. Ook ondersteunt hij WiFi 802.11a/b/g/n en Bluetooth 4.0. De Lithium-ion batterij is goed voor tot 40 uur muziek afspelen. De nieuwe iPod nano is met een dikte van 5,4 mm de dunste iPod tot nu toe. De zevende generatie van deze kleine mediaspeler heeft een 2,5-inch (6,35 cm) Multi-Touch-scherm met een resolutie van 240 x 432 pixels en een thuisknop om snel naar je beginscherm te gaan. De nieuwe nano ondersteunt Bluetooth zodat je draadloos muziek kunt luisteren via een Bluetooth-koptelefoon, Bluetooth-luidspreker of de draadloze voorziening in de auto. De Lithium-ion batterij houdt het tot 30 uur uit. Beide iPod mediaspelers zijn uitgerust met de nieuwe Lightning-connector en worden geleverd met de nieuwe Apple EarPods. De Apple iPod touch is vanaf oktober verkrijgbaar in roze, geel, blauw, wit/zilver of zwart/antraciet voor een adviesprijs van 329 euro voor het 32 GB-model en 429 euro voor het 64 GB-model. De Apple iPod nano is vanaf oktober te koop in een 16 GB-uitvoering in de kleuren roze, geel, blauw, groen, paars, zilver en antraciet voor de adviesprijs van 169 euro. Bron: www.diskidee.be