Nikon kondigt een nieuwe reeks digitale camera's aan in het Coolpix gamma met modellen die water-, schok- en vorstbestendig zijn.

De Nikon Coolpix AW100 is de eerste camera van de fabrikant in de nieuwe serie met robuuste modellen die bedoeld is voor de avontuurlijke fotograaf. AW staat voor All Weather en breidt het Coolpix-assortiment uit dat al bestaat uit de S- (Stijl), P- (Prestaties) en L- (Leven) cameraseries.

De Coolpix AW100 heeft een 16 megapixel backside illuminated CMOS-sensor met een maximale lichtgevoeligheid tot ISO 3200 en een 5x Nikkor zoomlens (28-140 mm equivalent). De robuuste camera is waterbestendig tot een diepte van 10 meter, schokbestendig bij een val van 1,5 meter hoogte en vorstbestendig tot -10°C.

De AW100 heeft ook een ingebouwde GPS (Global Positioning System), een elektronisch kompas en een ingebouwde wereldkaart. De camera kan video opnemen in Full HD (1080p) met stereogeluid en heeft ook een HDMI-aansluiting. Met de functie 'Eenvoudig Panorama' maakt de AW100 verticaal of horizontaal in snel tempo een aantal beelden die worden samengevoegd tot een panorama.

Voor opnames onder water is er de functie 'Onderwater' die automatisch de instelling van de witbalans van de camera aanpast. Bediening met één hand is mogelijk met de Action Control-knop. Als je deze indrukt, kan je de instellingen wijzigen door de camera voor- en achteruit te bewegen.

De AW100 heeft een 3-inch (7,5 cm) TFT LCD-scherm met antireflectiecoating. De camera kan overweg met SD, SDHC, SDXC geheugenkaartjes. Hij meet 110 x 65 x 22,8 mm en weegt 178 gram.

De Nikon Coolpix AW100 digitale camera is vanaf midden september 2011 leverbaar in de kleuren camouflage, oranje en zwart voor een adviesprijs van 329 euro.

Bron: www.diskidee.be

Nikon kondigt een nieuwe reeks digitale camera's aan in het Coolpix gamma met modellen die water-, schok- en vorstbestendig zijn. De Nikon Coolpix AW100 is de eerste camera van de fabrikant in de nieuwe serie met robuuste modellen die bedoeld is voor de avontuurlijke fotograaf. AW staat voor All Weather en breidt het Coolpix-assortiment uit dat al bestaat uit de S- (Stijl), P- (Prestaties) en L- (Leven) cameraseries. De Coolpix AW100 heeft een 16 megapixel backside illuminated CMOS-sensor met een maximale lichtgevoeligheid tot ISO 3200 en een 5x Nikkor zoomlens (28-140 mm equivalent). De robuuste camera is waterbestendig tot een diepte van 10 meter, schokbestendig bij een val van 1,5 meter hoogte en vorstbestendig tot -10°C. De AW100 heeft ook een ingebouwde GPS (Global Positioning System), een elektronisch kompas en een ingebouwde wereldkaart. De camera kan video opnemen in Full HD (1080p) met stereogeluid en heeft ook een HDMI-aansluiting. Met de functie 'Eenvoudig Panorama' maakt de AW100 verticaal of horizontaal in snel tempo een aantal beelden die worden samengevoegd tot een panorama. Voor opnames onder water is er de functie 'Onderwater' die automatisch de instelling van de witbalans van de camera aanpast. Bediening met één hand is mogelijk met de Action Control-knop. Als je deze indrukt, kan je de instellingen wijzigen door de camera voor- en achteruit te bewegen. De AW100 heeft een 3-inch (7,5 cm) TFT LCD-scherm met antireflectiecoating. De camera kan overweg met SD, SDHC, SDXC geheugenkaartjes. Hij meet 110 x 65 x 22,8 mm en weegt 178 gram. De Nikon Coolpix AW100 digitale camera is vanaf midden september 2011 leverbaar in de kleuren camouflage, oranje en zwart voor een adviesprijs van 329 euro. Bron: www.diskidee.be