iLife van Apple is een bundel programma's voor de creatieve mens. De nieuwe versie iLife '09 biedt meer mogelijkheden met de applicaties iPhoto, iMovie, iWeb en GarageBand.

De iLife softwaresuite verenigt programma's voor het werken met foto's en het maken van films en muziek. Apple nam de suite onder handen. iPhoto '09 biedt meer mogelijkheden om door foto's te bladeren en ernaar te zoeken. Je kunt nog steeds zoeken op het tijdstip waarop ze zijn genomen (Gebeurtenissen), maar nu ook op wie er op de foto staat (Gezichten) en waar ze zijn genomen (Plaatsen). Via iPhoto '09 zet je je foto's ook heel gemakkelijk op Facebook of Flickr. De foto's die je op Facebook zet, bevatten de naam die je aan de foto hebt gekoppeld. Als op de Facebook-site aan een van je foto's een naamtag wordt gekoppeld, wordt die tag weer gesynchroniseerd met iPhoto. Apple heeft de snelle manier om zelf films te maken, die het in iMovie '08 ïntroduceerde, verder uitgebreid met eenvoudige functies als de precisie-editor, beeldstabilisatie, geavanceerde sleepopties en plattegronden met animaties. iMovie '09 analyseert alle video-opnamen die je in een project importeert en past eventuele schokkerige beelden aan. Ook biedt het nieuwe titels, overgangen en filmeffecten. Nieuw in het muziekprogramma GarageBand '09 is dat je via het programma piano of gitaar kunt leren spelen. Het programma bevat achttien basislessen, en er zijn optioneel lessen verkrijgbaar van artiesten als John Fogerty, Norah Jones en Sting. iLife '09 bevat ook nog iWeb '09 voor het maken van een eigen website en iDVD '09 voor het maken van dvd's. Apple iLife '09 heeft een adviesprijs van 79 euro.

Bron: www.diskidee.be

iLife van Apple is een bundel programma's voor de creatieve mens. De nieuwe versie iLife '09 biedt meer mogelijkheden met de applicaties iPhoto, iMovie, iWeb en GarageBand. De iLife softwaresuite verenigt programma's voor het werken met foto's en het maken van films en muziek. Apple nam de suite onder handen. iPhoto '09 biedt meer mogelijkheden om door foto's te bladeren en ernaar te zoeken. Je kunt nog steeds zoeken op het tijdstip waarop ze zijn genomen (Gebeurtenissen), maar nu ook op wie er op de foto staat (Gezichten) en waar ze zijn genomen (Plaatsen). Via iPhoto '09 zet je je foto's ook heel gemakkelijk op Facebook of Flickr. De foto's die je op Facebook zet, bevatten de naam die je aan de foto hebt gekoppeld. Als op de Facebook-site aan een van je foto's een naamtag wordt gekoppeld, wordt die tag weer gesynchroniseerd met iPhoto. Apple heeft de snelle manier om zelf films te maken, die het in iMovie '08 ïntroduceerde, verder uitgebreid met eenvoudige functies als de precisie-editor, beeldstabilisatie, geavanceerde sleepopties en plattegronden met animaties. iMovie '09 analyseert alle video-opnamen die je in een project importeert en past eventuele schokkerige beelden aan. Ook biedt het nieuwe titels, overgangen en filmeffecten. Nieuw in het muziekprogramma GarageBand '09 is dat je via het programma piano of gitaar kunt leren spelen. Het programma bevat achttien basislessen, en er zijn optioneel lessen verkrijgbaar van artiesten als John Fogerty, Norah Jones en Sting. iLife '09 bevat ook nog iWeb '09 voor het maken van een eigen website en iDVD '09 voor het maken van dvd's. Apple iLife '09 heeft een adviesprijs van 79 euro. Bron: www.diskidee.be