De Lumix DMC-GF5 is een spiegelloze compactcamera van Panasonic die je kan gebruiken met verschillende lenzen voor meer creativiteit.

De nieuwe Micro Four Thirds systeemcamera van Panasonic is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 12,1-megapixel Live MOS-sensor en verbeterde Venus Engine. De Lumix DMC-GF5 maakt gebruik van een Contrast AF scherpstelsysteem, dat een grotere nauwkeurigheid en snellere scherpstelling zou bieden in vergelijking met het Phase-difference AF-systeem, dat veel wordt toegepast bij DSLR-camera's.

De Lumix DMC-GF5 heeft ook een 3-inch touchscherm met 920.000 pixels waarmee je onmiddellijk kan scherpstellen op het onderwerp door het aan te raken op het LCD-scherm en waarmee je ook de sluiter kan bedienen. Met AF TRacking kan je een bewegend onderwerp ook volgen nadat het is vergrendeld door middel van een aanraking. De GF5 kan hoge-snelheidopnames maken met vier beelden per seconde in volledige resolutie.

De Scene Guide biedt instructies voor verschillende soorten opnames om mensen te helpen die voor het eerst een systeemcamera met verwisselbare lens gebruiken. De GF5 biedt ook de Creative Control-modus die over veertien creatieve filters beschikt, zoals Retro, Sepia, Soft Focus enzovoort. De systeemcamera kan ook 1920 x 1080 Full HD videobeelden met stereogeluid opnemen. De GF5 heeft een speciale video-opnameknop aan de bovenzijde om een opname onmiddellijk te starten.

De Panasonic Lumix DMC-GF5 is vanaf mei 2012 verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, bruin en rood en in vier verschillende kits voor de volgende adviesprijzen:

- body: 499 euro,

- Standaard Zoom kit (met Lumix G Vario 14-42mm/F3.5-5.6): 549 euro,

- Power Zoom kit (met Lumix G X Vario PZ 14-42mm/F3.5-5.6): 699 euro,

- Double Lens kit (met Lumix G 14mm/F2.5 en Lumix G Vario 14-42mm/F3.5-5.6): 699 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Lumix DMC-GF5 is een spiegelloze compactcamera van Panasonic die je kan gebruiken met verschillende lenzen voor meer creativiteit. De nieuwe Micro Four Thirds systeemcamera van Panasonic is uitgerust met een nieuw ontwikkelde 12,1-megapixel Live MOS-sensor en verbeterde Venus Engine. De Lumix DMC-GF5 maakt gebruik van een Contrast AF scherpstelsysteem, dat een grotere nauwkeurigheid en snellere scherpstelling zou bieden in vergelijking met het Phase-difference AF-systeem, dat veel wordt toegepast bij DSLR-camera's. De Lumix DMC-GF5 heeft ook een 3-inch touchscherm met 920.000 pixels waarmee je onmiddellijk kan scherpstellen op het onderwerp door het aan te raken op het LCD-scherm en waarmee je ook de sluiter kan bedienen. Met AF TRacking kan je een bewegend onderwerp ook volgen nadat het is vergrendeld door middel van een aanraking. De GF5 kan hoge-snelheidopnames maken met vier beelden per seconde in volledige resolutie. De Scene Guide biedt instructies voor verschillende soorten opnames om mensen te helpen die voor het eerst een systeemcamera met verwisselbare lens gebruiken. De GF5 biedt ook de Creative Control-modus die over veertien creatieve filters beschikt, zoals Retro, Sepia, Soft Focus enzovoort. De systeemcamera kan ook 1920 x 1080 Full HD videobeelden met stereogeluid opnemen. De GF5 heeft een speciale video-opnameknop aan de bovenzijde om een opname onmiddellijk te starten.De Panasonic Lumix DMC-GF5 is vanaf mei 2012 verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit, bruin en rood en in vier verschillende kits voor de volgende adviesprijzen: - body: 499 euro, - Standaard Zoom kit (met Lumix G Vario 14-42mm/F3.5-5.6): 549 euro, - Power Zoom kit (met Lumix G X Vario PZ 14-42mm/F3.5-5.6): 699 euro, - Double Lens kit (met Lumix G 14mm/F2.5 en Lumix G Vario 14-42mm/F3.5-5.6): 699 euro.Bron: www.diskidee.be