De Parrot Minikit Neo is een Bluetooth apparaat om in de wagen telefoongesprekken volledig stemgestuurd en handenvrij af te handelen.

Je kan de Minikit Neo, die 70 gram weegt, met een knijper bevestigen aan de zonneklep in de auto. Het toestel is uitgerust met een trilsensor die de kit automatisch activeert als je in je auto stapt en uitzet als je uitstapt. Door het uitspreken van het woord "Minikit" wordt de stemherkenning geactiveerd. Als je de naam van een contactpersoon in je telefoonboek uitspreekt, kiest de handenvrije kit automatisch het bijbehorende nummer. Als er een oproep binnenkomt, kan je het gesprek wel of niet aannemen door het uitspreken van de woorden "Accepteren" of "Weigeren'.

De Parrot Minikit maakt gebruik van Bluetooth 3.1-technologie voor een draadloze verbinding. De kit ondersteunt alle Bluetooth-telefoons die momenteel verkrijgbaar zijn. Ook ondersteunt de Neo kit NFC (Near Field Communication). Bij deze technologie wordt een verbinding tot stand gebracht door twee apparaten tegen elkaar te houden. De Parrot Minikit Neo kan twee mobiele telefoons tegelijk bedienen. Heb je bijvoorbeeld een toestel voor zakelijk en een voor privé-gebruik, dan kan je met de wisselfunctie van het ene telefoonboek naar het andere springen.

Parrot brengt ook een speciale app voor smartphones uit die verschillende functies biedt. De Find my car-functie slaat de laatste GPS-positie van de kit op in je telefoon en daarmee ook de locatie van je voertuig. Met de Parkeermeter-functie kan je de parkeertijd invoeren en je laten waarschuwen als de tijd om is. Er is ook een functie waarmee je van tevoren kan ingeven hoe lang je wil rijden, waarna de Parrot Minikit Neo je waarschuwt als die tijd voorbij is. De Parrot Minikit Neo app is gratis verkrijgbaar via de Apple Store en Google Play. De batterij van de kit is goed voor tien uur gesprekstijd en houdt het zes maanden uit in stand-bymodus, aldus de fabrikant.

De Parrot Minikit Neo is te koop vanaf september 2012 voor een adviesprijs van 79 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Parrot Minikit Neo is een Bluetooth apparaat om in de wagen telefoongesprekken volledig stemgestuurd en handenvrij af te handelen. Je kan de Minikit Neo, die 70 gram weegt, met een knijper bevestigen aan de zonneklep in de auto. Het toestel is uitgerust met een trilsensor die de kit automatisch activeert als je in je auto stapt en uitzet als je uitstapt. Door het uitspreken van het woord "Minikit" wordt de stemherkenning geactiveerd. Als je de naam van een contactpersoon in je telefoonboek uitspreekt, kiest de handenvrije kit automatisch het bijbehorende nummer. Als er een oproep binnenkomt, kan je het gesprek wel of niet aannemen door het uitspreken van de woorden "Accepteren" of "Weigeren'. De Parrot Minikit maakt gebruik van Bluetooth 3.1-technologie voor een draadloze verbinding. De kit ondersteunt alle Bluetooth-telefoons die momenteel verkrijgbaar zijn. Ook ondersteunt de Neo kit NFC (Near Field Communication). Bij deze technologie wordt een verbinding tot stand gebracht door twee apparaten tegen elkaar te houden. De Parrot Minikit Neo kan twee mobiele telefoons tegelijk bedienen. Heb je bijvoorbeeld een toestel voor zakelijk en een voor privé-gebruik, dan kan je met de wisselfunctie van het ene telefoonboek naar het andere springen. Parrot brengt ook een speciale app voor smartphones uit die verschillende functies biedt. De Find my car-functie slaat de laatste GPS-positie van de kit op in je telefoon en daarmee ook de locatie van je voertuig. Met de Parkeermeter-functie kan je de parkeertijd invoeren en je laten waarschuwen als de tijd om is. Er is ook een functie waarmee je van tevoren kan ingeven hoe lang je wil rijden, waarna de Parrot Minikit Neo je waarschuwt als die tijd voorbij is. De Parrot Minikit Neo app is gratis verkrijgbaar via de Apple Store en Google Play. De batterij van de kit is goed voor tien uur gesprekstijd en houdt het zes maanden uit in stand-bymodus, aldus de fabrikant. De Parrot Minikit Neo is te koop vanaf september 2012 voor een adviesprijs van 79 euro.Bron: www.diskidee.be