De markt voor hoge definitie lijkt eindelijk open te breken met als gevolg dat iedere producent ineens af wil van zijn voorraad niet-HD-toestellen. Daardoor komen die aan soms heel aantrekkelijke prijzen op de markt. We bekeken een 42-inch plasma-tv van LG.

De LG 42PG6000 plasma-tv is volledig in hoogglanzend zwart uitgevoerd. LG noemt het ontwerp kaderloos, omdat er geen dikke rand meer rond het plasmapaneel zit, maar je ziet nog wel degelijk een zes cm dikke hoogglanszwarte rand rondom het beeld. De onderkant van de tv glooit naar achteren en daardoor krijgt de tv een beetje een futuristisch uiterlijk. Dat maakt hem naar onze bescheiden mening een van de mooiste tv's op de markt.

Bediening Zoals bij de meeste moderne vlakke schermen zijn er geen luidsprekers zichtbaar. Die zitten in het vlakke paneel ingewerkt en zijn van buitenaf niet te zien. Ook zoiets draagt bij tot een fraai uiterlijk. De tv kan op een stevige ovalen voet staan, of via speciale beugels aan de muur opgehangen worden. Rechts onderaan de tv zijn er wat knoppen gemonteerd om een volgend of vorig kanaal te kiezen, maar in de praktijk gebruik je natuurlijk de afstandsbediening. Die is lang en slank en biedt drie functierubrieken: bovenaan is er een navigatieroos en menuknoppen, in het midden de volume- en kanaalkeuze en onderaan het cijferblok en de teletekstfuncties. De toetsen zijn groot genoeg en liggen ver genoeg uit elkaar om zelfs voor mensen met dikke vingers goed bedienbaar te zijn.

Beeldkwaliteit In vergelijking met andere tv's die we bekeken hebben, vertoont deze LG vrij veel kleurenfouten en zijn we niet echt in de wolken over de kwaliteit van het getoonde beeld. Bij analoge tv via de ingebouwde tuner vinden we het beeld zelfs vrij slecht van kwaliteit. Er zijn veel storinkjes in de achtergrond zichtbaar en we zien ook duidelijke kleurenafwijkingen. Bij dvd's gaat het logischerwijze heel wat beter, zoals bij zowat alle tv's. Maar ook hier hebben we al een betere weergavekwaliteit gezien bij andere tv's die we getest hebben. Bij het spelen met de zoomfunctie kwamen we wel meerdere keren tegen dat de tv het noorden kwijtraake en ineens op alle zenders een zwaar gestoord beeld toonde. Dat kon alleen opgelost worden door de tv uit te zetten en dan weer aan. Er zit dus kennelijk een bugje in de tv-firmware.

Conclusie Je kunt deze LG 42PG6000 plasma-tv aan een spotprijs krijgen (goedkoopst gevonden straatprijs 848 euro), maar hij laat wat steken vallen bij de beeldweergave. We zijn wel erg te spreken over het design, de ingebouwde menu's en de bediening. Het is echter mogelijk een beter toestel te vinden in deze prijsklasse, zeker voor de ingebouwde tv-tuner. En het stroomverbruik in standby is met 18,4 W niet bepaald zuinig!

Bron: www.diskidee.be

De markt voor hoge definitie lijkt eindelijk open te breken met als gevolg dat iedere producent ineens af wil van zijn voorraad niet-HD-toestellen. Daardoor komen die aan soms heel aantrekkelijke prijzen op de markt. We bekeken een 42-inch plasma-tv van LG. De LG 42PG6000 plasma-tv is volledig in hoogglanzend zwart uitgevoerd. LG noemt het ontwerp kaderloos, omdat er geen dikke rand meer rond het plasmapaneel zit, maar je ziet nog wel degelijk een zes cm dikke hoogglanszwarte rand rondom het beeld. De onderkant van de tv glooit naar achteren en daardoor krijgt de tv een beetje een futuristisch uiterlijk. Dat maakt hem naar onze bescheiden mening een van de mooiste tv's op de markt. Bediening Zoals bij de meeste moderne vlakke schermen zijn er geen luidsprekers zichtbaar. Die zitten in het vlakke paneel ingewerkt en zijn van buitenaf niet te zien. Ook zoiets draagt bij tot een fraai uiterlijk. De tv kan op een stevige ovalen voet staan, of via speciale beugels aan de muur opgehangen worden. Rechts onderaan de tv zijn er wat knoppen gemonteerd om een volgend of vorig kanaal te kiezen, maar in de praktijk gebruik je natuurlijk de afstandsbediening. Die is lang en slank en biedt drie functierubrieken: bovenaan is er een navigatieroos en menuknoppen, in het midden de volume- en kanaalkeuze en onderaan het cijferblok en de teletekstfuncties. De toetsen zijn groot genoeg en liggen ver genoeg uit elkaar om zelfs voor mensen met dikke vingers goed bedienbaar te zijn. Beeldkwaliteit In vergelijking met andere tv's die we bekeken hebben, vertoont deze LG vrij veel kleurenfouten en zijn we niet echt in de wolken over de kwaliteit van het getoonde beeld. Bij analoge tv via de ingebouwde tuner vinden we het beeld zelfs vrij slecht van kwaliteit. Er zijn veel storinkjes in de achtergrond zichtbaar en we zien ook duidelijke kleurenafwijkingen. Bij dvd's gaat het logischerwijze heel wat beter, zoals bij zowat alle tv's. Maar ook hier hebben we al een betere weergavekwaliteit gezien bij andere tv's die we getest hebben. Bij het spelen met de zoomfunctie kwamen we wel meerdere keren tegen dat de tv het noorden kwijtraake en ineens op alle zenders een zwaar gestoord beeld toonde. Dat kon alleen opgelost worden door de tv uit te zetten en dan weer aan. Er zit dus kennelijk een bugje in de tv-firmware. Conclusie Je kunt deze LG 42PG6000 plasma-tv aan een spotprijs krijgen (goedkoopst gevonden straatprijs 848 euro), maar hij laat wat steken vallen bij de beeldweergave. We zijn wel erg te spreken over het design, de ingebouwde menu's en de bediening. Het is echter mogelijk een beter toestel te vinden in deze prijsklasse, zeker voor de ingebouwde tv-tuner. En het stroomverbruik in standby is met 18,4 W niet bepaald zuinig! Bron: www.diskidee.be