Net zoals destijds de gebruikers van Windows 3.1 overgehaald moesten worden om Windows 95 te gebruiken, zo doet Microsoft er nu alles aan om iedereen te bekeren tot Windows 8.

"The Windows Blogs" maakte bekend dat Microsoft Windows 8 Pro zal aanbieden als upgrade voor slechts 39,99 US Dollar. Deze upgrade zal gelden in 131 landen voor gebruikers van zowel Windows 7, Windows Vista als van Windows XP. Daarmee bestrijk je wel zowat de complete Windows-markt. Als kers op de taart krijg je er nog Windows Media Center bij, gratis en voor niks te downloaden via de "Add Features" optie in Windows 8 (nadien wordt dat een te betalen "feature").

Het artikel spreekt alleen over 39,99 US Dollar maar zegt niets over de prijs in euro. Eerder was al bekend dat, wanneer je na begin juni een nieuwe pc met Windows 7 koopt, je kunt upgraden naar Windows 8 voor 14,99 US Dollar en dat werd later vertaald in 14,99 euro. In analogie verwachten we dus dat de prijs voor de upgrade van oudere systemen ook 39,99 euro zal zijn.

Het wordt de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Vertrekkende van de website windows.com leidt een wizard je stap voor stap door het download- en installatieproces. Zo wordt eerst de compatibiliteit van je computer onderzocht en krijg je desgevallend vooraf een rapport van mogelijke problemen.

Het vervolg is afhankelijk van het besturingssysteem dat je wilt upgraden:

• bij het upgraden vanaf Windows 7 kan je naar keuze je persoonlijke instellingen, je bestanden en alle geïnstalleerde programma's meenemen,

• bij het upgraden vanaf Windows Vista beperkt zich dat tot het behouden van je persoonlijke instellingen en je bestanden,

• bij het upgraden vanaf Windows XP is de keuze nog verder beperkt tot alleen maar het behouden van de bestanden.

Uiteraard kan je in alle gevallen ook kiezen voor een compleet nieuwe installatie, eventueel met herformateren van de harde schijf. Toch een kleine nuance: dat herformateren mag je niet vooraf doen, het gaat tenslotte over een upgrade!

Als je besluit om in te gaan op dit aanbod, dien je het bestand eerst te downloaden. Vervolgens kan je onmiddellijk de upgrade uitvoeren ("install now"), er een bootable USB-stick mee maken (minimum grootte 3 GB) of het ISO-bestand branden op een DVD.

Dit aanbod is geldig voor de download-versie, vanaf de releasedatum tot 31 januari 2013. Wie er tegenop ziet om dergelijk toch vrij groot bestand te downloaden kan het ook kant-en-klaar als DVD kopen in de winkel voor 69,99 US Dollar.

Bron: www.diskidee.be

Net zoals destijds de gebruikers van Windows 3.1 overgehaald moesten worden om Windows 95 te gebruiken, zo doet Microsoft er nu alles aan om iedereen te bekeren tot Windows 8. "The Windows Blogs" maakte bekend dat Microsoft Windows 8 Pro zal aanbieden als upgrade voor slechts 39,99 US Dollar. Deze upgrade zal gelden in 131 landen voor gebruikers van zowel Windows 7, Windows Vista als van Windows XP. Daarmee bestrijk je wel zowat de complete Windows-markt. Als kers op de taart krijg je er nog Windows Media Center bij, gratis en voor niks te downloaden via de "Add Features" optie in Windows 8 (nadien wordt dat een te betalen "feature"). Het artikel spreekt alleen over 39,99 US Dollar maar zegt niets over de prijs in euro. Eerder was al bekend dat, wanneer je na begin juni een nieuwe pc met Windows 7 koopt, je kunt upgraden naar Windows 8 voor 14,99 US Dollar en dat werd later vertaald in 14,99 euro. In analogie verwachten we dus dat de prijs voor de upgrade van oudere systemen ook 39,99 euro zal zijn. Het wordt de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Vertrekkende van de website windows.com leidt een wizard je stap voor stap door het download- en installatieproces. Zo wordt eerst de compatibiliteit van je computer onderzocht en krijg je desgevallend vooraf een rapport van mogelijke problemen. Het vervolg is afhankelijk van het besturingssysteem dat je wilt upgraden:• bij het upgraden vanaf Windows 7 kan je naar keuze je persoonlijke instellingen, je bestanden en alle geïnstalleerde programma's meenemen, • bij het upgraden vanaf Windows Vista beperkt zich dat tot het behouden van je persoonlijke instellingen en je bestanden, • bij het upgraden vanaf Windows XP is de keuze nog verder beperkt tot alleen maar het behouden van de bestanden. Uiteraard kan je in alle gevallen ook kiezen voor een compleet nieuwe installatie, eventueel met herformateren van de harde schijf. Toch een kleine nuance: dat herformateren mag je niet vooraf doen, het gaat tenslotte over een upgrade! Als je besluit om in te gaan op dit aanbod, dien je het bestand eerst te downloaden. Vervolgens kan je onmiddellijk de upgrade uitvoeren ("install now"), er een bootable USB-stick mee maken (minimum grootte 3 GB) of het ISO-bestand branden op een DVD.Dit aanbod is geldig voor de download-versie, vanaf de releasedatum tot 31 januari 2013. Wie er tegenop ziet om dergelijk toch vrij groot bestand te downloaden kan het ook kant-en-klaar als DVD kopen in de winkel voor 69,99 US Dollar.Bron: www.diskidee.be