De Coolpix AW110 is de nieuwste camera ven Nikon voor het ruigerewerk. De camera is water-, schok- en stofbestendig. Duikers kunnen de Coolpix AW110 meenemen voor onderwaterfotografie tot een diepte van 18 meter (de maximaal toegestane duikdiepte voor duikers met een Open Waterbrevet). De camera is ook schokbestendig tot een valhoogte van maximaal 2 meter en vorstbestendig tot minima van -10°C.

De Nikon Coolpix AW110 is uitgerust met een 16 megapixel CMOS sensor en een groothoekobjectief met 5x zoom. Op de achterzijde zit een 3-inch (7,5 cm) OLED-monitor met 614.000 beeldpunten. De camera heeft geïntegreerde wifi-functionaliteit zodat je foto's en video's onmiddellijk kan uploaden naar een smartphone of tablet. Via de gps-functie kan je beelden van geotags voorzien.

Verder beschikt de camera over een elektronisch kompas en wereldkaart, hoogtemeter en de dieptemeter. De Actiecontrole-functie maakte het mogelijk de camera-instellingen aan te passen door de camera heen en weer te bewegen. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch het scherpste beeld uit tien opeenvolgende opnamen.

De Nikon Coolpix AW110 is verkrijgbaar vanaf eind februari in vier kleuren: camouflage, blauw, zwart en oranje voor een adviesprijs van 349 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Coolpix AW110 is de nieuwste camera ven Nikon voor het ruigerewerk. De camera is water-, schok- en stofbestendig. Duikers kunnen de Coolpix AW110 meenemen voor onderwaterfotografie tot een diepte van 18 meter (de maximaal toegestane duikdiepte voor duikers met een Open Waterbrevet). De camera is ook schokbestendig tot een valhoogte van maximaal 2 meter en vorstbestendig tot minima van -10°C. De Nikon Coolpix AW110 is uitgerust met een 16 megapixel CMOS sensor en een groothoekobjectief met 5x zoom. Op de achterzijde zit een 3-inch (7,5 cm) OLED-monitor met 614.000 beeldpunten. De camera heeft geïntegreerde wifi-functionaliteit zodat je foto's en video's onmiddellijk kan uploaden naar een smartphone of tablet. Via de gps-functie kan je beelden van geotags voorzien. Verder beschikt de camera over een elektronisch kompas en wereldkaart, hoogtemeter en de dieptemeter. De Actiecontrole-functie maakte het mogelijk de camera-instellingen aan te passen door de camera heen en weer te bewegen. BSS (Best Shot Selector) selecteert automatisch het scherpste beeld uit tien opeenvolgende opnamen. De Nikon Coolpix AW110 is verkrijgbaar vanaf eind februari in vier kleuren: camouflage, blauw, zwart en oranje voor een adviesprijs van 349 euro. Bron: www.diskidee.be