De D-Link Wireless N Gigabit Router PowerLine ondersteunt niet alleen draadloze verbindingen, maar werkt ook via het elektriciteitsnet dankzij de ingebouwde Powerline (Homeplug)-technologie.

De D-Link DHP-1565 is een flexibele draadloze router. Door de combinatie van een draadloze 802.11n-router (wifi) met Powerline-technologie zijn met de nieuwe D-Link router snelheden tussen 300 Mbps (draadloos) en 500 Mbps (bedraad via electriciteitsleiding) mogelijk.

Met een knop op de achterzijde schakel je tussen twee modi, zodat je de D-Link DHP-1565 naar wens kunt gebruiken als router of als Access Point. In de router-stand kan je je internetverbinding delen met andere apparaten via Ethernt, WiFi of via de elektriciteitsbekabeling in je huis. Je router moet dan natuurlijk ook via een Ethernet-kabel verbonden zijn met je kabel- of Dsl-modem. Om de verbinding via het elektriciteitsnet te delen, heb je ook extra Powerline-adapters nodig.

In Access Point Mode kan de DHP-1565 dienen als een brug tussen je router en andere al dan niet draadloos aangesloten netwerkapparaten. Je kunt op die manier bijvoorbeeld je breedbandverbinding uitbreiden naar een ander gebouw. Dan heb je wel een extra DHP-1565 nodig.

Het Powerline-netwerk wordt beveiligd door AES-encryptie. Deze router ondersteunt natuurlijk ook de gebruikelijke WiFi-beveiligingen WEP, WPA en WPA2. De dubbele firewalls (Stateful Package Inspection (IPS) en Network Address Translation (NAT)) bieden extra bescherming tegen mogelijke aanvallen via het internet. De DHP-1565 heeft een USB-poort om printers of een externe harde schijf over het netwerk te delen.

De D-Link router is ook energiezuinig: de D-Link Green technologie detecteert wanneer hij in- of uitgeschakeld moet worden. De D-Link Wireless N Gigabit Router PowerLine (DHP-1565) ligt vanaf januari 2012 in de winkels voor een adviesprijs van 154,95 euro.

Bron: www.diskidee.be

De D-Link Wireless N Gigabit Router PowerLine ondersteunt niet alleen draadloze verbindingen, maar werkt ook via het elektriciteitsnet dankzij de ingebouwde Powerline (Homeplug)-technologie. De D-Link DHP-1565 is een flexibele draadloze router. Door de combinatie van een draadloze 802.11n-router (wifi) met Powerline-technologie zijn met de nieuwe D-Link router snelheden tussen 300 Mbps (draadloos) en 500 Mbps (bedraad via electriciteitsleiding) mogelijk. Met een knop op de achterzijde schakel je tussen twee modi, zodat je de D-Link DHP-1565 naar wens kunt gebruiken als router of als Access Point. In de router-stand kan je je internetverbinding delen met andere apparaten via Ethernt, WiFi of via de elektriciteitsbekabeling in je huis. Je router moet dan natuurlijk ook via een Ethernet-kabel verbonden zijn met je kabel- of Dsl-modem. Om de verbinding via het elektriciteitsnet te delen, heb je ook extra Powerline-adapters nodig. In Access Point Mode kan de DHP-1565 dienen als een brug tussen je router en andere al dan niet draadloos aangesloten netwerkapparaten. Je kunt op die manier bijvoorbeeld je breedbandverbinding uitbreiden naar een ander gebouw. Dan heb je wel een extra DHP-1565 nodig. Het Powerline-netwerk wordt beveiligd door AES-encryptie. Deze router ondersteunt natuurlijk ook de gebruikelijke WiFi-beveiligingen WEP, WPA en WPA2. De dubbele firewalls (Stateful Package Inspection (IPS) en Network Address Translation (NAT)) bieden extra bescherming tegen mogelijke aanvallen via het internet. De DHP-1565 heeft een USB-poort om printers of een externe harde schijf over het netwerk te delen. De D-Link router is ook energiezuinig: de D-Link Green technologie detecteert wanneer hij in- of uitgeschakeld moet worden. De D-Link Wireless N Gigabit Router PowerLine (DHP-1565) ligt vanaf januari 2012 in de winkels voor een adviesprijs van 154,95 euro.Bron: www.diskidee.be