De D-Link DIR-855 Xtreme N Duo Media Router is een IEEE 802.11N router die de twee draadloze netwerkfrequentiebanden van 2,4 en 5 GHz tegelijkertijd ondersteunt.

Met de Duo Media router van D-Link kan je perfect de 2,4 GHz band gebruiken om e-mail te lezen en te surfen, terwijl je HD-videos en -geluid streamt over de 5 GHz band. Deze router kan zelfs meerdere HD-videostreams tegelijkertijd aan.

Schermpje De stevig gebouwde DIR-855 router heeft bovenaan een klein schermpje dat statusinformatie en een pictografisch menu toont. Dat kleine schermpje is overigens geen lcd, maar oled (organisch lichtgevende diodes). Onderaan het schermpje zijn er twee bedieningstoetsen om doorheen het pictogrammenu te navigeren. In de praktijk zul je het toestel natuurlijk vooral beheren met zijn webinterface. Achteraan de router vinden we de gebruikelijke aansluitingen.

WISH De DIR-855 is geoptimaliseerd voor gebruik met de DWA-160 USB-adapter, die dus ook beide frequentiebanden ondersteunt. Vermits dat selecteerbaar is volgens toepassing, kun je je netwerk dus samen met de router opsplitsen volgens de toepassing en voor bandbreedtebeheer in elk segment zorgen. Zowel de router als de USB-adapter zijn natuurlijk achterwaarts compatibel en kunnen worden gebruikt in de bestaande 802.11a/g-netwerken. D-Link zelf gaat nogal prat op wat zij 'intelligent QoS' noemen: intelligent bandbreedtebeheer. Hierbij analyseert de router het netwerkverkeer voor elke soort (bekabeld of draadloos) en geeft dan meer prioriteit aan multimediatransfersessies en VoIP-verkeer dan aan surfen en e-mailen. Daardoor kan het bekijken van video of het beluisteren van muziek via deze router ongestoord verlopen, zelfs draadloos en zelfs terwijl anderen grote bestanden aan het downloaden zijn of internetspelletjes spelen. Wij hebben het geprobeerd en bij het streamen van video's en muziek werkt dat inderdaad, ook bij het afspelen van YouTube-filmpjes. In de beheerinterface van de router heet dat trouwens 'WISH' (Wireless Intelligent Stream Handling).

Conclusie De D-Link DIR-855 Xtreme N Duo Media Router presteert voorbeeldig. Zelfs intensieve mediastreams draadloos bekijken of beluisteren stelt via deze router geen problemen. Voor al dat moois betaal je wel relatief veel geld (240,79 euro voor de router en 76,22 euro voor de adapter).

Bron: www.diskidee.be

De D-Link DIR-855 Xtreme N Duo Media Router is een IEEE 802.11N router die de twee draadloze netwerkfrequentiebanden van 2,4 en 5 GHz tegelijkertijd ondersteunt. Met de Duo Media router van D-Link kan je perfect de 2,4 GHz band gebruiken om e-mail te lezen en te surfen, terwijl je HD-videos en -geluid streamt over de 5 GHz band. Deze router kan zelfs meerdere HD-videostreams tegelijkertijd aan. Schermpje De stevig gebouwde DIR-855 router heeft bovenaan een klein schermpje dat statusinformatie en een pictografisch menu toont. Dat kleine schermpje is overigens geen lcd, maar oled (organisch lichtgevende diodes). Onderaan het schermpje zijn er twee bedieningstoetsen om doorheen het pictogrammenu te navigeren. In de praktijk zul je het toestel natuurlijk vooral beheren met zijn webinterface. Achteraan de router vinden we de gebruikelijke aansluitingen. WISH De DIR-855 is geoptimaliseerd voor gebruik met de DWA-160 USB-adapter, die dus ook beide frequentiebanden ondersteunt. Vermits dat selecteerbaar is volgens toepassing, kun je je netwerk dus samen met de router opsplitsen volgens de toepassing en voor bandbreedtebeheer in elk segment zorgen. Zowel de router als de USB-adapter zijn natuurlijk achterwaarts compatibel en kunnen worden gebruikt in de bestaande 802.11a/g-netwerken. D-Link zelf gaat nogal prat op wat zij 'intelligent QoS' noemen: intelligent bandbreedtebeheer. Hierbij analyseert de router het netwerkverkeer voor elke soort (bekabeld of draadloos) en geeft dan meer prioriteit aan multimediatransfersessies en VoIP-verkeer dan aan surfen en e-mailen. Daardoor kan het bekijken van video of het beluisteren van muziek via deze router ongestoord verlopen, zelfs draadloos en zelfs terwijl anderen grote bestanden aan het downloaden zijn of internetspelletjes spelen. Wij hebben het geprobeerd en bij het streamen van video's en muziek werkt dat inderdaad, ook bij het afspelen van YouTube-filmpjes. In de beheerinterface van de router heet dat trouwens 'WISH' (Wireless Intelligent Stream Handling). Conclusie De D-Link DIR-855 Xtreme N Duo Media Router presteert voorbeeldig. Zelfs intensieve mediastreams draadloos bekijken of beluisteren stelt via deze router geen problemen. Voor al dat moois betaal je wel relatief veel geld (240,79 euro voor de router en 76,22 euro voor de adapter). Bron: www.diskidee.be