Slanke audiorecorder neemt op in flac

Olympus LS-P4 © Olympus

Olympus introduceert een compacte stereo-audiorecorder met drie microfoons die hoogwaardig geluid opneemt en afspeelt in pcm- en flac-formaat. De LS-P4 audiorecorder ondersteunt daarnaast ook het gecomprimeerde mp3-audioformaat.

De nieuwe Olympus LS-P4 is een Linear PCM Recorder die audio van professionele kwaliteit opneemt met een frequentiebreik van 20 totg 20.000 Hz, een geluidsdrukniveau (spl) tot 120 dB en een bemonsteringsfrequentie (‘sampling rate’) van 44,1, 48, 88,2 of 96kHz in 16 of 24bit en in stereo of mono dankzij het tresmic 3 microfoonsysteem.

Niettemin weegt deze audiorecorder maar 75 gram en is niet groter dan 39,6 x 109,9 x 14,4 mm. De batterij kan wanneer ze volledig is opgeladen tot 39 uur muziek opnemen.

Het interne geheugen van 8 GB kan maximaal 253 uur audio bevatten. Het geheugen is nog uitbreidbaar met een microsd-geheugenkaartje van maximaal 32 GB. Dankzij de compatibiliteit met flac kun je 96kHz/24-bit hi-resgeluidsopnames maken die tot dertig procent kleiner zijn in vergelijking met pcm of wav.

De recorder kan de hi-res of mp3-audio uiteraard ook weergeven in de drie ondersteunde formaten flac, wav en mp3. Geluidsbestanden kun je overzetten via usb of Bluetooth.

De LS-P4 heeft een eenvoudige fade-in/fade-out functie en ondersteunt directe overdubbing via het recordermenu en zonder dat daarvoor een computer nodig is.

De Olympus LS-P4 audiorecorder kost 199,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content