Parrot, fabrikant van draadloze producten waaronder diverse drones, ontwikkelde de "Pot", een slimme bloempot voor binnen- of buitengebruik. De Parrot Pot heeft een grondpot van 2,4 liter en een waterreservoir van 2,2 liter met een irrigatiesysteem bestaande uit vier losse sprinklers. De Pot is 298 mm hoog en heeft een diameter van 206 mm.

De gratis Parrot Flower Power app voor iOS en Android laat je beslissen hoe de plant water moet krijgen. Met Perfect Drop regelt de Parrot Pot de irrigatie van de plant zelf. De Pot leert na een aantal cycly de behoefte van je plant. Ben je met vakantie dan kan je met Plant Sitter de Parrot Pot het waterverbruik zodanig laten regelen dat de plant tot een maand lang water krijgt.

Er is ook een Custom mode waarmee je volledig zelf bepaalt wanneer er water wordt gegeven en hoe vochtig je plant moet zijn. Met Handmatig ten slotte kan je met een klik de plant meteen water geven. Wanneer het reservoir leeg is, begint een groen lampje op je Parrot Pot te knipperen. Daarnaast wordt er automatisch een bericht verstuurd naar smartphone of tablet.

De Parrot Pot is uitgerust met vier sensoren die de bodemvochtigheid, de bemesting, de omgevingstemperatuur en de lichtintensiteit meten. De gegevens worden verzonden naar je smartphone of tablet met Bluetooth Low Energy draadloze technologie.

De Parrot Flower Power app geeft je advies en specifieke alerts. Met de app kan je tot 256 Pot's tegelijkertijd beheren. Ook biedt de app een bibliotheek met informatie over meer dan 8.000 planten.

De Parrot Pot werkt met 4 AA-batterijen die volgens de fabrikant tot ruim 12 maanden meegaan. De slimme bloempot is verkrijgbaar in de kleuren leigrijs, porseleinwit en baksteenrood voor een adviesprijs van 149 euro.

Bron: www.diskidee.be

Parrot, fabrikant van draadloze producten waaronder diverse drones, ontwikkelde de "Pot", een slimme bloempot voor binnen- of buitengebruik. De Parrot Pot heeft een grondpot van 2,4 liter en een waterreservoir van 2,2 liter met een irrigatiesysteem bestaande uit vier losse sprinklers. De Pot is 298 mm hoog en heeft een diameter van 206 mm.De gratis Parrot Flower Power app voor iOS en Android laat je beslissen hoe de plant water moet krijgen. Met Perfect Drop regelt de Parrot Pot de irrigatie van de plant zelf. De Pot leert na een aantal cycly de behoefte van je plant. Ben je met vakantie dan kan je met Plant Sitter de Parrot Pot het waterverbruik zodanig laten regelen dat de plant tot een maand lang water krijgt.Er is ook een Custom mode waarmee je volledig zelf bepaalt wanneer er water wordt gegeven en hoe vochtig je plant moet zijn. Met Handmatig ten slotte kan je met een klik de plant meteen water geven. Wanneer het reservoir leeg is, begint een groen lampje op je Parrot Pot te knipperen. Daarnaast wordt er automatisch een bericht verstuurd naar smartphone of tablet.De Parrot Pot is uitgerust met vier sensoren die de bodemvochtigheid, de bemesting, de omgevingstemperatuur en de lichtintensiteit meten. De gegevens worden verzonden naar je smartphone of tablet met Bluetooth Low Energy draadloze technologie.De Parrot Flower Power app geeft je advies en specifieke alerts. Met de app kan je tot 256 Pot's tegelijkertijd beheren. Ook biedt de app een bibliotheek met informatie over meer dan 8.000 planten.De Parrot Pot werkt met 4 AA-batterijen die volgens de fabrikant tot ruim 12 maanden meegaan. De slimme bloempot is verkrijgbaar in de kleuren leigrijs, porseleinwit en baksteenrood voor een adviesprijs van 149 euro.Bron: www.diskidee.be