De nieuwe EOS D-SLR camera van Canon kreeg een verbeterde CMOS sensor met meer pixels en de nieuwste versie van Canon's DIGIC beeldverwerkingsprocessor.

De EOS 50D is Canon's nieuwste digitale SLR. Door het gebruik van een magnesiumegering is de camerabody licht en duurzaam. De afdichtingen zijn water- en stofbestendig. De 50D is uitgerust met een 15,1 megapixel CMOS sensor en de nieuwe DIGIC 4 beeldprocessor. Sport- en natuurfotografen zullen de EOS 50D kunnen waarderen. Het is mogelijk om te fotograferen met maximaal 6,3 beelden per seconde tot reeksen van 90 JPEG's op een UDMA kaart. Het Canon wide area AF-systeem vergrendelt met negen afzonderlijke sensoren de scherpstelling op onderwerpen. De camera is dan ook uiterst geschikt volgens Canon om fraaie actiereeksen vast te leggen. Bij weinig omgevingslicht kan met de 50D worden gefotografeerd met ISO waarden van 3200 en deze waarde is verder uit te breiden tot een uiterst gevoelige 12800. Canon rustte de camera ook uit met het EOS Integrated Cleaning System. Het kreeg een verbeterde zelfreinigende sensorunit met een nieuwe fluor coating. Met Dust Delete Data en de meegeleverde Canon Digital Photo Professional software kunnen hardnekkige stofdeeltjes na de opnames van het beeld worden verwijderd. De EOS 50D heeft ook een nieuw 3,0-inch Clear View VGA LCD-scherm met extra grote kijkhoek. In de Live View mode kunnen fotografen ook gemakkelijk onder ongewone hoeken fotograferen of vanaf een aangesloten pc opnamen op afstand maken. Live mode biedt drie manieren van AF: Quick AF, Live AF en het nieuwe Gezichtsdetectie Live AF, dat de scherpstelling optimaliseert op basis van gezichten die binnen het beeld zijn gedetecteerd. Het intuïtieve EOS menusysteem heeft een nieuw Quick Control scherm dat directe toegang biedt tot de instellingen die het meest worden gewijzigd. Een nieuwe Creative Auto mode zorgt voor automatische scherpstelling en belichting. De Canon EOS 50D is te verkrijgen in zes verschillende kits met objectieven en flitser vanaf eind september 2008. De adviesprijs van de body bedraagt 1.449 euro.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe EOS D-SLR camera van Canon kreeg een verbeterde CMOS sensor met meer pixels en de nieuwste versie van Canon's DIGIC beeldverwerkingsprocessor. De EOS 50D is Canon's nieuwste digitale SLR. Door het gebruik van een magnesiumegering is de camerabody licht en duurzaam. De afdichtingen zijn water- en stofbestendig. De 50D is uitgerust met een 15,1 megapixel CMOS sensor en de nieuwe DIGIC 4 beeldprocessor. Sport- en natuurfotografen zullen de EOS 50D kunnen waarderen. Het is mogelijk om te fotograferen met maximaal 6,3 beelden per seconde tot reeksen van 90 JPEG's op een UDMA kaart. Het Canon wide area AF-systeem vergrendelt met negen afzonderlijke sensoren de scherpstelling op onderwerpen. De camera is dan ook uiterst geschikt volgens Canon om fraaie actiereeksen vast te leggen. Bij weinig omgevingslicht kan met de 50D worden gefotografeerd met ISO waarden van 3200 en deze waarde is verder uit te breiden tot een uiterst gevoelige 12800. Canon rustte de camera ook uit met het EOS Integrated Cleaning System. Het kreeg een verbeterde zelfreinigende sensorunit met een nieuwe fluor coating. Met Dust Delete Data en de meegeleverde Canon Digital Photo Professional software kunnen hardnekkige stofdeeltjes na de opnames van het beeld worden verwijderd. De EOS 50D heeft ook een nieuw 3,0-inch Clear View VGA LCD-scherm met extra grote kijkhoek. In de Live View mode kunnen fotografen ook gemakkelijk onder ongewone hoeken fotograferen of vanaf een aangesloten pc opnamen op afstand maken. Live mode biedt drie manieren van AF: Quick AF, Live AF en het nieuwe Gezichtsdetectie Live AF, dat de scherpstelling optimaliseert op basis van gezichten die binnen het beeld zijn gedetecteerd. Het intuïtieve EOS menusysteem heeft een nieuw Quick Control scherm dat directe toegang biedt tot de instellingen die het meest worden gewijzigd. Een nieuwe Creative Auto mode zorgt voor automatische scherpstelling en belichting. De Canon EOS 50D is te verkrijgen in zes verschillende kits met objectieven en flitser vanaf eind september 2008. De adviesprijs van de body bedraagt 1.449 euro. Bron: www.diskidee.be