Plextor kondigt een compacte dvd-brander aan waarmee je zonder tussenkomst van een pc data kan back-uppen van apparaten zoals smartphones, tablets, mp3-spelers, digitale camera's enzovoort.

De Plextor PlexEasy (PX-650US) is een stand-alone dvd-brander die is uitgerust met een ingebouwde SD-geheugenkaartlezer en een usb- aansluiting, waardoor het mogelijk is gegevens te back-uppen van SD-kaarten, flashgeheugens, smartphones, tablets, draagbare harde schijven, digitale camera's en camcorders.

De PlexEasy ondersteunt ook het Picture Transfer Protocol (PTP), een technologie die de meeste camera's, camcorder en smartphones ondersteunen om foto's te transfereren. Hierdoor kan je foto's rechtstreeks vanaf deze toestellen op een dvd branden. De PlexEasy heeft bovenaan knoppen om de verschillende functies te bedienen. Een lcd-schermpje geeft de status van het apparaat weer.

Je kan de PlexEasy ook via de meegeleverde usb-kabel koppelen met een pc of laptop, waardoor je over de volledige functionaliteit van een externe dvd-brander beschikt met een achtvoudige snelheid van en ondersteuning voor alle types van cd's en dvd's. De PlexEasy gebruikt dan de usb-aansluiting voor de stroomvoorziening. De Plextor PlexEasy's (PX-650US) zal in Europa gelanceerd worden in het eerste kwartaal van 2012. De prijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

Plextor kondigt een compacte dvd-brander aan waarmee je zonder tussenkomst van een pc data kan back-uppen van apparaten zoals smartphones, tablets, mp3-spelers, digitale camera's enzovoort. De Plextor PlexEasy (PX-650US) is een stand-alone dvd-brander die is uitgerust met een ingebouwde SD-geheugenkaartlezer en een usb- aansluiting, waardoor het mogelijk is gegevens te back-uppen van SD-kaarten, flashgeheugens, smartphones, tablets, draagbare harde schijven, digitale camera's en camcorders. De PlexEasy ondersteunt ook het Picture Transfer Protocol (PTP), een technologie die de meeste camera's, camcorder en smartphones ondersteunen om foto's te transfereren. Hierdoor kan je foto's rechtstreeks vanaf deze toestellen op een dvd branden. De PlexEasy heeft bovenaan knoppen om de verschillende functies te bedienen. Een lcd-schermpje geeft de status van het apparaat weer. Je kan de PlexEasy ook via de meegeleverde usb-kabel koppelen met een pc of laptop, waardoor je over de volledige functionaliteit van een externe dvd-brander beschikt met een achtvoudige snelheid van en ondersteuning voor alle types van cd's en dvd's. De PlexEasy gebruikt dan de usb-aansluiting voor de stroomvoorziening. De Plextor PlexEasy's (PX-650US) zal in Europa gelanceerd worden in het eerste kwartaal van 2012. De prijs werd niet meegedeeld.Bron: www.diskidee.be