De Western Digital My Book Essential Edition is een glanzende harde schijf in boekvorm. We waren benieuwd naar de resultaten van deze schijf en onderwierpen ze aan een aantal testen.

De externe harde schijf van Western Digital oogt bijzonder mooi en stijlvol. Ze lijkt inderdaad zoals de naam laat vermoeden sterk op een boek. Jammer is wel dat het oppervlak heel erg glanzend is. Dat is wel mooi, maar je ziet onmiddellijk stof en vingerafdrukken op de behuizing. Vooraan zit een led-verlichting in de vorm van een streepje. De led geeft aan wat de status van de schijf is. Wanneer we de schijf beter bekijken, zien we dat hij slechts twee aansluitingen aan boord heeft: een mini-usb -aansluiting en een stroomvoorziening. Een aan/uit-schakelaar heeft deze schijf niet, ze schakelt immers met je computer in en uit.

Resultaten We vergeleken de My Book Essential Edition met een externe schijf die we onlangs zelf bouwden met een case van Sitecom en een Seagate Barracuda 7200.10 harde schijf. De gemiddelde leessnelheid bedroeg 30,4 mb/sec bij de WD, terwijl dit 30,6 mb/sec was bij onze zelfbouwschijf. Op de gemiddelde schrijfsnelheid zit een enorm verschil: de WD haalde 21,8 mb/sec, terwijl de andere schijf 27,4 mb/sec haalde. De random accesstijd verschilt ook in de negatieve zin voor de WD: de WD haalde 14,5 milliseconde en de zelfbouwschijf haalde met zijn 13,9 ms dus een betere score. Wanneer we de processorbelasting van de twee vergelijken zien we echt een groot verschil: 21% bij de WD, terwijl dit slechts 11% was bij onze zelfbouwschijf! De schijf werkt zeer stil en dat is zeker een voordeel. Je koopt immers zo'n mooie schijf niet om ze vervolgens ergens onder je bureau weg te proppen. De schijf heeft geen koeler, maar wel voldoende ventilatieopeningen zodat de schijf niet te warm wordt.

Conclusie Qua snelheid kunnen we de Western Digital My Book Essential Edition niet echt aanbevelen als je weet dat je zelf een snellere schijf kunt bouwen voor bijna evenveel geld dan je voor deze WD op tafel moet leggen. Als echter snelheid voor je minder belangrijk is en design des te meer, dan is deze externe harde schijf zeker een aanrader.

Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots

De Western Digital My Book Essential Edition is een glanzende harde schijf in boekvorm. We waren benieuwd naar de resultaten van deze schijf en onderwierpen ze aan een aantal testen. De externe harde schijf van Western Digital oogt bijzonder mooi en stijlvol. Ze lijkt inderdaad zoals de naam laat vermoeden sterk op een boek. Jammer is wel dat het oppervlak heel erg glanzend is. Dat is wel mooi, maar je ziet onmiddellijk stof en vingerafdrukken op de behuizing. Vooraan zit een led-verlichting in de vorm van een streepje. De led geeft aan wat de status van de schijf is. Wanneer we de schijf beter bekijken, zien we dat hij slechts twee aansluitingen aan boord heeft: een mini-usb -aansluiting en een stroomvoorziening. Een aan/uit-schakelaar heeft deze schijf niet, ze schakelt immers met je computer in en uit. Resultaten We vergeleken de My Book Essential Edition met een externe schijf die we onlangs zelf bouwden met een case van Sitecom en een Seagate Barracuda 7200.10 harde schijf. De gemiddelde leessnelheid bedroeg 30,4 mb/sec bij de WD, terwijl dit 30,6 mb/sec was bij onze zelfbouwschijf. Op de gemiddelde schrijfsnelheid zit een enorm verschil: de WD haalde 21,8 mb/sec, terwijl de andere schijf 27,4 mb/sec haalde. De random accesstijd verschilt ook in de negatieve zin voor de WD: de WD haalde 14,5 milliseconde en de zelfbouwschijf haalde met zijn 13,9 ms dus een betere score. Wanneer we de processorbelasting van de twee vergelijken zien we echt een groot verschil: 21% bij de WD, terwijl dit slechts 11% was bij onze zelfbouwschijf! De schijf werkt zeer stil en dat is zeker een voordeel. Je koopt immers zo'n mooie schijf niet om ze vervolgens ergens onder je bureau weg te proppen. De schijf heeft geen koeler, maar wel voldoende ventilatieopeningen zodat de schijf niet te warm wordt. Conclusie Qua snelheid kunnen we de Western Digital My Book Essential Edition niet echt aanbevelen als je weet dat je zelf een snellere schijf kunt bouwen voor bijna evenveel geld dan je voor deze WD op tafel moet leggen. Als echter snelheid voor je minder belangrijk is en design des te meer, dan is deze externe harde schijf zeker een aanrader. Bron: www.diskidee.be Nick Kinschots