iRobot Corporation is een Amerikaans bedrijf dat sinds 1990 huishoudrobots maakt. Het introduceerde zijn eerste stofzuigrobot al in 2002. De nieuwe Roomba 980 is veel intelligenter dan vorige modellen en kan nu ook met een app worden bediend.

De zeer lage Roomba 980 kruipt onder bedden, zetels en ander meubilair om schoon te maken. Hij heeft geen hoeken, zodat hij geen krassen maakt op meubels, maar kan wel in hoekjes stofzuigen dankzij een draaiende zijborstel. De nieuwe Carpet Boost-functie zorgt automatisch voor extra zuigkracht op vloerbedekking en tapijt.

Het is volgens iRobot de eerste stofzuigrobot met een ingebouwde camera, waarmee het apparaat de kamer verkent. Samen met allerlei sensoren en iAdapt 2.0 navigatietechnologie maakt hij een volledige verdieping zelfstandig schoon. De camera wordt gebruikt om een virtuele plattegrond van de verdieping te maken. Zo weet het apparaat welke obstakels er zijn en onthoudt het ook waar er al gestofzuigd werd.

De Roomba 980 bedien je via je wifi-netwerk met één knop en de iRobot HOME-app. Met die app kun je de stofzuigrobot ook vanop afstand inschakelen. Je kunt je eigen programma instellen en bepalen hoe de Roomba je huis moet reinigen: één- of tweestaps-reiniging, randenreiniging, al dan niet inschakelen van de Carpet Boost.

De iRobot Roomba 980 stofzuigrobot kost 999 euro.

Bron: www.diskidee.be

iRobot Corporation is een Amerikaans bedrijf dat sinds 1990 huishoudrobots maakt. Het introduceerde zijn eerste stofzuigrobot al in 2002. De nieuwe Roomba 980 is veel intelligenter dan vorige modellen en kan nu ook met een app worden bediend.De zeer lage Roomba 980 kruipt onder bedden, zetels en ander meubilair om schoon te maken. Hij heeft geen hoeken, zodat hij geen krassen maakt op meubels, maar kan wel in hoekjes stofzuigen dankzij een draaiende zijborstel. De nieuwe Carpet Boost-functie zorgt automatisch voor extra zuigkracht op vloerbedekking en tapijt.Het is volgens iRobot de eerste stofzuigrobot met een ingebouwde camera, waarmee het apparaat de kamer verkent. Samen met allerlei sensoren en iAdapt 2.0 navigatietechnologie maakt hij een volledige verdieping zelfstandig schoon. De camera wordt gebruikt om een virtuele plattegrond van de verdieping te maken. Zo weet het apparaat welke obstakels er zijn en onthoudt het ook waar er al gestofzuigd werd.De Roomba 980 bedien je via je wifi-netwerk met één knop en de iRobot HOME-app. Met die app kun je de stofzuigrobot ook vanop afstand inschakelen. Je kunt je eigen programma instellen en bepalen hoe de Roomba je huis moet reinigen: één- of tweestaps-reiniging, randenreiniging, al dan niet inschakelen van de Carpet Boost.De iRobot Roomba 980 stofzuigrobot kost 999 euro.Bron: www.diskidee.be