Microsoft introduceert toetsenborden en muizen die speciaal ontwikkeld werden om optimaal te functioneren met het nieuwe Windows 8 besturingsysteem.

Naast de Wedge Touch Mouse en het Wedge Mobile Keyboard introduceert Microsoft ook de Sculpt Touch Mouse en het Sculpt Mobile Keyboard. Bij de lancering van Windows 8 in oktober zal Microsoft ook een update bieden voor de Touch Mouse, die al op de markt is.

De nieuwe muizen en toetsenborden ondersteunen Bluetooth zodat ze draadloos kunnen verbinden met pc's en tablets. De toetsenborden hebben speciale toetsen voor Windows 8 functies, zoals zoeken, delen en instellingen wijzigen. Het Wedge Mobile Keywboard is ontworpen voor gebruik met een tablet en biedt een volledig toetsenbord. Het Wedge toetsenbord wordt geleverd met een rubberen beschermhoes die meteen ook dienst kan doen als standaard voor je tablet.

De bijhorende Wedge Touch Mouse is eveneens ontworpen met het oog op mobiel gebruik. Ze biedt vierweg touch scrollen en is uitgerust met de BlueTrack-technologie zodat je de Wedge Touch op bijna elke ondergrond kan gebruiken. Om de batterijen te sparen wordt de muis in slaapstand gezet samen met de computer waarmee ze verbonden is.

Het Microsoft Sculpt Mobile Keyboard heeft een zogenaamd Comfort Curve ontwerp. Het ergonomisch design zorgt voor een natuurlijke plaatsing van handen en polsen. De batterijspaarmodus laat het toetsenbord in slaapstand gaan na een bepaalde periode van inactiviteit en zet het opnieuw aan met een druk op een toets. De Sculpt Touch Mouse heeft een vierweg touchvlak om zowel op en neer als van links naar rechts te scrollen. BlueTrack technologie ontbreekt bij deze muis die ook iets groter is dan de Wedge muis.

De Microsoft Touch Mouse, die al op de markt is, wordt geüpdatet om in Windows 8 te kunnen navigeren met veegbewegingen. De nieuwe toetsenborden en muizen zullen leverbaar zijn voor 26 oktober, de datum van de officiële lancering van Windows 8. De hardware-accessoires van Microsoft hebben de volgende prijzen in dollars (prijzen in euro zullen er wellicht niet veel van afwijken):

- Microsoft Wedge Mobile Keyboard: $ 79,95

- Microsoft Wedge Touch Mouse: $ 69,95

- Microsoft Sculpt Mobile Keyboard: $ 49,95

- Microsoft Sculpt Touch Mouse: $ 49,95

- Microsoft Touch Mouse: $ 79,95

Bron: www.diskidee.be

Microsoft introduceert toetsenborden en muizen die speciaal ontwikkeld werden om optimaal te functioneren met het nieuwe Windows 8 besturingsysteem. Naast de Wedge Touch Mouse en het Wedge Mobile Keyboard introduceert Microsoft ook de Sculpt Touch Mouse en het Sculpt Mobile Keyboard. Bij de lancering van Windows 8 in oktober zal Microsoft ook een update bieden voor de Touch Mouse, die al op de markt is. De nieuwe muizen en toetsenborden ondersteunen Bluetooth zodat ze draadloos kunnen verbinden met pc's en tablets. De toetsenborden hebben speciale toetsen voor Windows 8 functies, zoals zoeken, delen en instellingen wijzigen. Het Wedge Mobile Keywboard is ontworpen voor gebruik met een tablet en biedt een volledig toetsenbord. Het Wedge toetsenbord wordt geleverd met een rubberen beschermhoes die meteen ook dienst kan doen als standaard voor je tablet. De bijhorende Wedge Touch Mouse is eveneens ontworpen met het oog op mobiel gebruik. Ze biedt vierweg touch scrollen en is uitgerust met de BlueTrack-technologie zodat je de Wedge Touch op bijna elke ondergrond kan gebruiken. Om de batterijen te sparen wordt de muis in slaapstand gezet samen met de computer waarmee ze verbonden is. Het Microsoft Sculpt Mobile Keyboard heeft een zogenaamd Comfort Curve ontwerp. Het ergonomisch design zorgt voor een natuurlijke plaatsing van handen en polsen. De batterijspaarmodus laat het toetsenbord in slaapstand gaan na een bepaalde periode van inactiviteit en zet het opnieuw aan met een druk op een toets. De Sculpt Touch Mouse heeft een vierweg touchvlak om zowel op en neer als van links naar rechts te scrollen. BlueTrack technologie ontbreekt bij deze muis die ook iets groter is dan de Wedge muis. De Microsoft Touch Mouse, die al op de markt is, wordt geüpdatet om in Windows 8 te kunnen navigeren met veegbewegingen. De nieuwe toetsenborden en muizen zullen leverbaar zijn voor 26 oktober, de datum van de officiële lancering van Windows 8. De hardware-accessoires van Microsoft hebben de volgende prijzen in dollars (prijzen in euro zullen er wellicht niet veel van afwijken):- Microsoft Wedge Mobile Keyboard: $ 79,95 - Microsoft Wedge Touch Mouse: $ 69,95 - Microsoft Sculpt Mobile Keyboard: $ 49,95 - Microsoft Sculpt Touch Mouse: $ 49,95 - Microsoft Touch Mouse: $ 79,95Bron: www.diskidee.be