Toshiba's nieuwe MD-serie 3,5-inch sata harde schijven zal beschikbaar zijn in twee modellen: de PX3009E-1HP0, die een opslagcapaciteit biedt van 4 terabyte, en de PX3010E-1HQ0 met een opslagcapaciteit tot 5 terabyte.

Beide interne harde schijven bieden een rotatiesnelheid van 7200 rpm, een geheugenbuffer van 128 MB en Native Command Queing, waardoor deze schijven snellere laad- en opslagtijden, kortere latentietijden en directe optimalisatie van schrijfopdrachten in de wachtrij bieden. De MD-serie beschikt bovendien over een interfacesnelheid van 6,0 Gb/s.

De MD-serie gebruikt PMR-technologie (Perpendicular Magnetic Recording) en de TMR-lees/schrijftechnologie (Tunnel Magneto Resistive), wat volgens Toshiba een hogere schrijfdichtheid oplevert.

Volgens Toshiba zorgen energiezuinige componenten ervoor dat het energieverbruik en de warmteproductie geminimaliseerd worden. De nieuwe MD-serie is ook uitgerust met de nieuwste technologie van Toshiba, waaronder een slim 'ramp-load'-systeem en een ingebouwde schoksensor voor een goede betrouwbaarheid.

De nieuwe MD Series 3,5" Sata Hard Drives van Toshiba zijn beschikbaar vanaf maart 2015. Het PX3009E-1HP0 (4 TB) model heeft een adviesprijs van 199 euro, terwijl het PX3010E-1HQ0 (5 TB) model een adviesprijs heeft van 229 euro.

Bron: www.diskidee.be

Toshiba's nieuwe MD-serie 3,5-inch sata harde schijven zal beschikbaar zijn in twee modellen: de PX3009E-1HP0, die een opslagcapaciteit biedt van 4 terabyte, en de PX3010E-1HQ0 met een opslagcapaciteit tot 5 terabyte.Beide interne harde schijven bieden een rotatiesnelheid van 7200 rpm, een geheugenbuffer van 128 MB en Native Command Queing, waardoor deze schijven snellere laad- en opslagtijden, kortere latentietijden en directe optimalisatie van schrijfopdrachten in de wachtrij bieden. De MD-serie beschikt bovendien over een interfacesnelheid van 6,0 Gb/s.De MD-serie gebruikt PMR-technologie (Perpendicular Magnetic Recording) en de TMR-lees/schrijftechnologie (Tunnel Magneto Resistive), wat volgens Toshiba een hogere schrijfdichtheid oplevert.Volgens Toshiba zorgen energiezuinige componenten ervoor dat het energieverbruik en de warmteproductie geminimaliseerd worden. De nieuwe MD-serie is ook uitgerust met de nieuwste technologie van Toshiba, waaronder een slim 'ramp-load'-systeem en een ingebouwde schoksensor voor een goede betrouwbaarheid.De nieuwe MD Series 3,5" Sata Hard Drives van Toshiba zijn beschikbaar vanaf maart 2015. Het PX3009E-1HP0 (4 TB) model heeft een adviesprijs van 199 euro, terwijl het PX3010E-1HQ0 (5 TB) model een adviesprijs heeft van 229 euro.Bron: www.diskidee.be