De nieuwe Lumix DMC-LX3 is volgens Panasonic de enige compacte camera met beeldmogelijkheden die zelfs kunnen concurreren met die van digitale SLR-camera's.

Panasonic introduceert een nieuw model in de Lumix LX-reeks digitale compactcamera's die ook populair is bij serieuze amateurfotografen en professionele fotografen. Die populariteit dankt de reeks aan de uitgebreide functies die deze serie onderscheidt van gewone compacte camera's. Met de nieuwe DMC-LX3 gaat Panasonic in tegen de trend om digitale camera's uit te rusten met CCD's met steeds meer pixels. Het hart van de LX3 is een ultragevoelige 1/1,63 inch CCD met 10,1 megapixel die speciaal werd ontworpen voor dit nieuwe model. Door de grootte van de fotodiode te maximaliseren biedt de CCD een uitstekende gevoeligheid en een breed dynamische bereik, wat moet resulteren in minder beeldruis, vaak bron van ergernis voor gebruikers van compacte camera's. Panasonic heeft ook de randcircuits en andere componenten opnieuw ontworpen om de beeldruis nog verder te minimaliseren. De DMC-LX3 is uitgerust met een Leica DC Vario-Summicron 2.0-ultrakijkhoeklens. De camera kan beelden weergeven die opgenomen zijn met een lensinstelling van 24 tot 60 mm met elk van de drie aspectratio's (4:3, 3:2 of 16:9). De camera heeft ook een nieuwe multi-aspect-modus die een foto tegelijk in de drie aspectratio's kan maken zodat je nadien de ratio kan kiezen die het beste bij de scène past. Dankzij het Venus Engine IV beeldverwerkingssysteem maakt de LX3 ruisvrije opnames, zelfs bij een hoge gevoeligheid. De camera biedt naast een handmatige modus ook een functie customized setting waarmee je functies kan toewijzen aan een onafhankelijke knop op de achterkant van de camera. Daarnaast kun je tot vier instellingen opslaan in het geheugen, die je onmiddellijk kunt ophalen met de modusknop. De LX3 is uitgerust met een 3-inch LCD-scherm met een 3:2-aspectratio en een resolutie van 460.000 pixels. Het achtergrondlicht van het scherm wordt automatisch aangepast als de intensiteit van het omgevingslicht wijzigt. De Panasonic DMC-LX3 is verkrijgbaar in zwart of zilver vanaf september 2008. De prijs werd niet meegedeeld.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe Lumix DMC-LX3 is volgens Panasonic de enige compacte camera met beeldmogelijkheden die zelfs kunnen concurreren met die van digitale SLR-camera's. Panasonic introduceert een nieuw model in de Lumix LX-reeks digitale compactcamera's die ook populair is bij serieuze amateurfotografen en professionele fotografen. Die populariteit dankt de reeks aan de uitgebreide functies die deze serie onderscheidt van gewone compacte camera's. Met de nieuwe DMC-LX3 gaat Panasonic in tegen de trend om digitale camera's uit te rusten met CCD's met steeds meer pixels. Het hart van de LX3 is een ultragevoelige 1/1,63 inch CCD met 10,1 megapixel die speciaal werd ontworpen voor dit nieuwe model. Door de grootte van de fotodiode te maximaliseren biedt de CCD een uitstekende gevoeligheid en een breed dynamische bereik, wat moet resulteren in minder beeldruis, vaak bron van ergernis voor gebruikers van compacte camera's. Panasonic heeft ook de randcircuits en andere componenten opnieuw ontworpen om de beeldruis nog verder te minimaliseren. De DMC-LX3 is uitgerust met een Leica DC Vario-Summicron 2.0-ultrakijkhoeklens. De camera kan beelden weergeven die opgenomen zijn met een lensinstelling van 24 tot 60 mm met elk van de drie aspectratio's (4:3, 3:2 of 16:9). De camera heeft ook een nieuwe multi-aspect-modus die een foto tegelijk in de drie aspectratio's kan maken zodat je nadien de ratio kan kiezen die het beste bij de scène past. Dankzij het Venus Engine IV beeldverwerkingssysteem maakt de LX3 ruisvrije opnames, zelfs bij een hoge gevoeligheid. De camera biedt naast een handmatige modus ook een functie customized setting waarmee je functies kan toewijzen aan een onafhankelijke knop op de achterkant van de camera. Daarnaast kun je tot vier instellingen opslaan in het geheugen, die je onmiddellijk kunt ophalen met de modusknop. De LX3 is uitgerust met een 3-inch LCD-scherm met een 3:2-aspectratio en een resolutie van 460.000 pixels. Het achtergrondlicht van het scherm wordt automatisch aangepast als de intensiteit van het omgevingslicht wijzigt. De Panasonic DMC-LX3 is verkrijgbaar in zwart of zilver vanaf september 2008. De prijs werd niet meegedeeld. Bron: www.diskidee.be