Telenet lost de problemen met zijn HD Digicorder op door een nieuwe versie te lanceren. Maar klanten moeten de upgrade wel betalen, ondanks het feit dat ze de HD Digicorder huren.

De nieuwe Telenet HD Digicorder DC-AD2100 lost verschillende problemen op die zijn voorganger de DC-AD2000 teisteren. Het gaat dan om haperende HD-opnames, trage menu's, trage programmagids en opnames die traag laden en het gebrek aan een derde tuner.

De DC-AD2100 is vanaf nu beschikbaar, maar klanten van Telenet, die de HD Digicorder nochtans huren, moeten er wel voor bijbetalen. Telenet-klanten die hun huidige HD Digicorder minder dan een jaar geleden in huis haalden, moeten een opzeggingsvergoeding betalen als ze nu al de nieuwe willen hebben. En sowieso moet iedereen die de nieuwe HD Digicorder in huis haalt opnieuw een activeringsbijdrage van 50 euro betalen.

De nieuwe HD Digicorder heeft overigens geen Component-uitgang meer, zodat het niet langer mogelijk is om programma's tegen hoge resolutie op te nemen op een extern apparaat.

Gebruikers die upgraden zijn al hun opnames kwijt, want de oude kan men omwille van de kopieerbescherming niet overzetten op de nieuwe.

Bron: www.diskidee.be

Telenet lost de problemen met zijn HD Digicorder op door een nieuwe versie te lanceren. Maar klanten moeten de upgrade wel betalen, ondanks het feit dat ze de HD Digicorder huren. De nieuwe Telenet HD Digicorder DC-AD2100 lost verschillende problemen op die zijn voorganger de DC-AD2000 teisteren. Het gaat dan om haperende HD-opnames, trage menu's, trage programmagids en opnames die traag laden en het gebrek aan een derde tuner. De DC-AD2100 is vanaf nu beschikbaar, maar klanten van Telenet, die de HD Digicorder nochtans huren, moeten er wel voor bijbetalen. Telenet-klanten die hun huidige HD Digicorder minder dan een jaar geleden in huis haalden, moeten een opzeggingsvergoeding betalen als ze nu al de nieuwe willen hebben. En sowieso moet iedereen die de nieuwe HD Digicorder in huis haalt opnieuw een activeringsbijdrage van 50 euro betalen.De nieuwe HD Digicorder heeft overigens geen Component-uitgang meer, zodat het niet langer mogelijk is om programma's tegen hoge resolutie op te nemen op een extern apparaat.Gebruikers die upgraden zijn al hun opnames kwijt, want de oude kan men omwille van de kopieerbescherming niet overzetten op de nieuwe.Bron: www.diskidee.be