De Samsung WB5000 is een high-end bridgecamera met 26 mm groothoeklens en 24 x optische zoom. De camera maakt ook video-opnamen in 720p HD H.264-formaat.

Voor de meer ervaren fotograaf biedt de Samsung WB5000 handmatige instellingen voor diafragma en sluitertijden, een full-manual modus en RAW-formaatondersteuning. Voor de beginnende fotograaf heeft de WB5000 de Smart Auto functie met automatische instellingen. De WB5000 kan foto's opslaan in JPEG- of RAW (DNG1.1)-formaat of in beide formaten. Om een onderwerp in beeld te nemen heb je de keuze uit het 3-inch LCD-scherm (230.000 pixels) of de Electronic View Finder (EVF). Om door de menu's te bladeren heeft de camera een Smart Dial-wiel. De Smart Auto functie herkent de elf meest voorkomende scènes en kiest automatisch die scène die het beste bij de fotocompositie en het onderwerp past. Met de Samsung Smart Album functie kun je gemaakte foto's organiseren. Je kan bestanden opzoeken aan de hand van criteria zoals datum, week, hoofdkleur, portret of bestandstype. Dat geldt ook voor video's of voicememo's.De WB5000 filmt in 720p HD en comprimeert de videobestanden met de H.264-codec. Ook in de videomodus kun je volledig in- en uitzoomen. Opdat het beeld scherp blijft, heeft de camera Samsung's Dual Image Stabilization met optische en digitale stabilisatie.Het Perfect Portret System bestaat uit Face Recognition, Face Detection, Smile Shot, Blink Detection en Samsung's Beauty Shot. De Face Recognition-technologie van Samsung slaat automatisch de twintig meest gefotografeerde gezichten op. Wanneer je een portretfoto maakt, herkent de WB5000 automatisch dat je een van deze gezichten in beeld hebt en stelt daar direct scherp op. Ook kun je met de WB5000 eenvoudig foto's van een bepaald persoon selecteren. Je laat de camera hiervoor zoeken op het gezicht dat je aangeeft.De Samsung WB5000 is vanaf oktober 2009 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro.

Bron: www.diskidee.be

De Samsung WB5000 is een high-end bridgecamera met 26 mm groothoeklens en 24 x optische zoom. De camera maakt ook video-opnamen in 720p HD H.264-formaat. Voor de meer ervaren fotograaf biedt de Samsung WB5000 handmatige instellingen voor diafragma en sluitertijden, een full-manual modus en RAW-formaatondersteuning. Voor de beginnende fotograaf heeft de WB5000 de Smart Auto functie met automatische instellingen. De WB5000 kan foto's opslaan in JPEG- of RAW (DNG1.1)-formaat of in beide formaten. Om een onderwerp in beeld te nemen heb je de keuze uit het 3-inch LCD-scherm (230.000 pixels) of de Electronic View Finder (EVF). Om door de menu's te bladeren heeft de camera een Smart Dial-wiel. De Smart Auto functie herkent de elf meest voorkomende scènes en kiest automatisch die scène die het beste bij de fotocompositie en het onderwerp past. Met de Samsung Smart Album functie kun je gemaakte foto's organiseren. Je kan bestanden opzoeken aan de hand van criteria zoals datum, week, hoofdkleur, portret of bestandstype. Dat geldt ook voor video's of voicememo's.De WB5000 filmt in 720p HD en comprimeert de videobestanden met de H.264-codec. Ook in de videomodus kun je volledig in- en uitzoomen. Opdat het beeld scherp blijft, heeft de camera Samsung's Dual Image Stabilization met optische en digitale stabilisatie.Het Perfect Portret System bestaat uit Face Recognition, Face Detection, Smile Shot, Blink Detection en Samsung's Beauty Shot. De Face Recognition-technologie van Samsung slaat automatisch de twintig meest gefotografeerde gezichten op. Wanneer je een portretfoto maakt, herkent de WB5000 automatisch dat je een van deze gezichten in beeld hebt en stelt daar direct scherp op. Ook kun je met de WB5000 eenvoudig foto's van een bepaald persoon selecteren. Je laat de camera hiervoor zoeken op het gezicht dat je aangeeft.De Samsung WB5000 is vanaf oktober 2009 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 399 euro. Bron: www.diskidee.be