De nieuwe Wacom Cintiq 24HD touch is een 24,1-inch breedbeeldscherm dat multi-touch combineert met Wacoms pentechnologie. Daarnaast introduceert de fabrikant nog een 21,5-inch pen display zonder touch.

De Wacom Cintiq 24HD touch en Cintiq 22HD interactieve pen displays richten zich tot de creatieve professionals. De Cintiq 24HD touch ondersteunt multi-touch bediening. Het interactieve pen display benadert hierdoor de ervaring van het werken met twee handen en het gebruik van traditionele materialen zoals verf, stiften en klei.

De Cintiq 24HD touch is niet alleen geschikt om rechtstreeks op te schetsen en te schilderen, maar maakt ook 3D-werkzaamheden mogelijk, zoals beeldhouwen, boetseren en animatie. Door de multi-touch ondersteuning kan je met de ene hand een 3D-model of panorama manipuleren of een afbeelding roteren, terwijl je met je andere hand tegelijkertijd een schets of beeldhouwwerk maakt.

De Cintiq 24HD touch biedt een WUXGA resolutie (1.920 x 1.200 pixelx) en heeft een lichtopbrengst van 300 cd/m2, een contrastratio van 850:1 en een reactiesnelheid van 13 ms. Het scherm is in staat om 1,07 miljard kleuren en 97 procent van Adobe's kleurenpalet te tonen. Het scherm kan worden versteld in een meer verticale positie, zoals een schildersezel. Ook kan je het over de rand van het bureau leggen zodat het comfortabel boven je schoot rust.

De nieuwe Cintiq 22HD is een kleiner broertje met een 21,5-inch interactief breedbeeld pen display zonder touch bediening. Het breedbeeldscherm biedt een Full HD resolutie (1.920 x 1.080 pixels), een lichtopbrengst van 230 cd/m², een contrastratio van 1000:1 en een reactiesnelheid van 14 ms.

Aan weerszijden van het scherm bevinden zich acht ExpressKeys waarvan je zelf de toepassing kan instellen. Daarnaast kan je ook de Touch Strips die zich aan de achterzijde van elke kant van het scherm bevinden zelf instellen voor functies als zoomen, scrollen, kiezen van kwastgrootte en canvasrotatie.

Beide Cintiqs maken gebruik van Wacoms professionele penprestaties. De batterijloze pen geeft volgens de fabrikant hetzelfde gevoel als traditionele kwasten en pennen en kan gebruikt worden binnen creatieve softwaretoepassingen van Adobe, Corel, Autodesk en andere. Zowel de Cintiq 24HD touch en de Cintiq 22HD ondersteunen de optioneel beschikbare Art Pen en Airbrush voor natuurlijke borsteleffecten in Adobe Photoshop en Illustrator (CS3 en hoger) en Corel Painter (10 en hoger).

De Wacom Cintiq 22HD heeft een adviesprijs van 1.799,90 euro en is al beschikbaar. De Wacom Cintiq 24HD touch heeft een adviesprijs van 3.499,90 euro en wordt in augustus 2012 verwacht.

Bron: www.diskidee.be

De nieuwe Wacom Cintiq 24HD touch is een 24,1-inch breedbeeldscherm dat multi-touch combineert met Wacoms pentechnologie. Daarnaast introduceert de fabrikant nog een 21,5-inch pen display zonder touch. De Wacom Cintiq 24HD touch en Cintiq 22HD interactieve pen displays richten zich tot de creatieve professionals. De Cintiq 24HD touch ondersteunt multi-touch bediening. Het interactieve pen display benadert hierdoor de ervaring van het werken met twee handen en het gebruik van traditionele materialen zoals verf, stiften en klei. De Cintiq 24HD touch is niet alleen geschikt om rechtstreeks op te schetsen en te schilderen, maar maakt ook 3D-werkzaamheden mogelijk, zoals beeldhouwen, boetseren en animatie. Door de multi-touch ondersteuning kan je met de ene hand een 3D-model of panorama manipuleren of een afbeelding roteren, terwijl je met je andere hand tegelijkertijd een schets of beeldhouwwerk maakt. De Cintiq 24HD touch biedt een WUXGA resolutie (1.920 x 1.200 pixelx) en heeft een lichtopbrengst van 300 cd/m2, een contrastratio van 850:1 en een reactiesnelheid van 13 ms. Het scherm is in staat om 1,07 miljard kleuren en 97 procent van Adobe's kleurenpalet te tonen. Het scherm kan worden versteld in een meer verticale positie, zoals een schildersezel. Ook kan je het over de rand van het bureau leggen zodat het comfortabel boven je schoot rust. De nieuwe Cintiq 22HD is een kleiner broertje met een 21,5-inch interactief breedbeeld pen display zonder touch bediening. Het breedbeeldscherm biedt een Full HD resolutie (1.920 x 1.080 pixels), een lichtopbrengst van 230 cd/m², een contrastratio van 1000:1 en een reactiesnelheid van 14 ms. Aan weerszijden van het scherm bevinden zich acht ExpressKeys waarvan je zelf de toepassing kan instellen. Daarnaast kan je ook de Touch Strips die zich aan de achterzijde van elke kant van het scherm bevinden zelf instellen voor functies als zoomen, scrollen, kiezen van kwastgrootte en canvasrotatie. Beide Cintiqs maken gebruik van Wacoms professionele penprestaties. De batterijloze pen geeft volgens de fabrikant hetzelfde gevoel als traditionele kwasten en pennen en kan gebruikt worden binnen creatieve softwaretoepassingen van Adobe, Corel, Autodesk en andere. Zowel de Cintiq 24HD touch en de Cintiq 22HD ondersteunen de optioneel beschikbare Art Pen en Airbrush voor natuurlijke borsteleffecten in Adobe Photoshop en Illustrator (CS3 en hoger) en Corel Painter (10 en hoger). De Wacom Cintiq 22HD heeft een adviesprijs van 1.799,90 euro en is al beschikbaar. De Wacom Cintiq 24HD touch heeft een adviesprijs van 3.499,90 euro en wordt in augustus 2012 verwacht.Bron: www.diskidee.be