De Linksys wifi-routers WRT1900AC, WRT1200AC v2 en WRT1900ACS kunnen nu allemaal opgewaardeerd worden met de open source DD-WRT firmware die vooral bij gevorderde gebruikers populair is. Op die manier kun je DD-WRT ook gebruiken in combinatie met de nieuwste wifi-technologieën, zoals het snellere Wireless-AC (IEEE 802.11ac).

DD-WRT biedt nu een ruimere keuze uit externe firmware voor routers uit de Linksys WRT-reeks. Deze opties vormen een aanvulling op de ondersteuning die momenteel beschikbaar is op basis van de "Chaos Calmer"-release van OpenWrt, nog een andere alternatieve open source Linux-firmware voor wifi-routers.

De betrokken Linksys-routers zijn gebouwd rond de soc's en wifi-radio's van Marvell, zodat DD-WRT voortaan stabieler op deze hardware draait.

Meer informatie over de installatie, werking en gebruik van DD-WRT vind je in de DD-WRT wiki. Zorg er wel voor dat je de juiste firmware kiest uit de database met ondersteunde apparaten, want anders kun je je router naar de verdoemenis helpen

DD-WRT is vooral bedoeld voor ervaren gebruikers, die functies aan hun router willen toevoegen die niet beschikbaar zijn in de standaardfirmware. Denk dan aan ondersteuning voor XLink Kai, daemons, IPv6, WDS, RADIUS, geavanceerde qos en zelfs overklokken van de router-cpu om hem sneller te maken (alles uiteraard op eigen risico).

Bron: www.diskidee.be

De Linksys wifi-routers WRT1900AC, WRT1200AC v2 en WRT1900ACS kunnen nu allemaal opgewaardeerd worden met de open source DD-WRT firmware die vooral bij gevorderde gebruikers populair is. Op die manier kun je DD-WRT ook gebruiken in combinatie met de nieuwste wifi-technologieën, zoals het snellere Wireless-AC (IEEE 802.11ac).DD-WRT biedt nu een ruimere keuze uit externe firmware voor routers uit de Linksys WRT-reeks. Deze opties vormen een aanvulling op de ondersteuning die momenteel beschikbaar is op basis van de "Chaos Calmer"-release van OpenWrt, nog een andere alternatieve open source Linux-firmware voor wifi-routers.De betrokken Linksys-routers zijn gebouwd rond de soc's en wifi-radio's van Marvell, zodat DD-WRT voortaan stabieler op deze hardware draait.Meer informatie over de installatie, werking en gebruik van DD-WRT vind je in de DD-WRT wiki. Zorg er wel voor dat je de juiste firmware kiest uit de database met ondersteunde apparaten, want anders kun je je router naar de verdoemenis helpenDD-WRT is vooral bedoeld voor ervaren gebruikers, die functies aan hun router willen toevoegen die niet beschikbaar zijn in de standaardfirmware. Denk dan aan ondersteuning voor XLink Kai, daemons, IPv6, WDS, RADIUS, geavanceerde qos en zelfs overklokken van de router-cpu om hem sneller te maken (alles uiteraard op eigen risico).Bron: www.diskidee.be