Onderzoeker Zimperium vond het lek al in april van dit jaar en heeft meteen Google ervan op de hoogte gesteld. Het lek is nog niet misbruikt, maar het is ook nog niet gedicht. Google onthoudt zich van commentaar en wil alleen kwijt dat "waar nodig maatregelen werden genomen".

Hoe het werkt

Het lek zit in een module die 'Stagefright' heet en die wordt gebruikt voor het afspelen van videofragmenten. Die app wordt aangestuurd door een speciaal tekstbericht en zet zo de smartphone wijd open voor derden. Meer informatie is te vinden op de website van NPR.

(FT i.s.m. AutomatiseringGids)

Onderzoeker Zimperium vond het lek al in april van dit jaar en heeft meteen Google ervan op de hoogte gesteld. Het lek is nog niet misbruikt, maar het is ook nog niet gedicht. Google onthoudt zich van commentaar en wil alleen kwijt dat "waar nodig maatregelen werden genomen". Hoe het werkt Het lek zit in een module die 'Stagefright' heet en die wordt gebruikt voor het afspelen van videofragmenten. Die app wordt aangestuurd door een speciaal tekstbericht en zet zo de smartphone wijd open voor derden. Meer informatie is te vinden op de website van NPR. (FT i.s.m. AutomatiseringGids)