Google opent de eerste nieuwe datacenters nog dit jaar in Tokyo en Oregon. Daarna komen er in 2017 nog eens tien datacenters bij in regio's waar Google's Cloud Platform wordt aangeboden.

Klanten zullen dan hun applicaties en hun diensten nog gemakkelijker kunnen uitrollen op de infrastructuur van de internetgigant.

Google maakt vaart met de uitrol van zijn cloudinfrastructuur onder leiding van ex-VMware oprichter Diane Greene. Het bedrijf is van plan een aantal overnames te doen om zijn aanbod van software en infrastructuur nog te verbreden.

Momenteel hebben Microsoft en Amazon Web Services de sterkte public cloud infrastructuur, en is Amazon de onbetwiste markleider met een aandeel van 31 procent.

(i.s.m. DutchITChannel)

Google opent de eerste nieuwe datacenters nog dit jaar in Tokyo en Oregon. Daarna komen er in 2017 nog eens tien datacenters bij in regio's waar Google's Cloud Platform wordt aangeboden. Klanten zullen dan hun applicaties en hun diensten nog gemakkelijker kunnen uitrollen op de infrastructuur van de internetgigant.Google maakt vaart met de uitrol van zijn cloudinfrastructuur onder leiding van ex-VMware oprichter Diane Greene. Het bedrijf is van plan een aantal overnames te doen om zijn aanbod van software en infrastructuur nog te verbreden. Momenteel hebben Microsoft en Amazon Web Services de sterkte public cloud infrastructuur, en is Amazon de onbetwiste markleider met een aandeel van 31 procent.(i.s.m. DutchITChannel)