Getroffen gebruikers zagen onder meer hun contacten als 'offline', hoewel ze aangemeld waren, waardoor die contacten niet konden worden opgebeld. Skype (onderdeel van Microsoft) maakte één en ander bekend in een blogpost.

Voorts konden gebruikers die aangemeld waren, hun status niet wijzigen. "Een klein aantal berichten aan groepsgesprekken worden niet geleverd, maar in de meeste gevallen kan je jouw contacten wel een bericht sturen", aldus Skype in het blogbericht.

Wie niet aangemeld was, kon moeilijkheden ondervinden bij het inloggen. Daarnaast kon het even duren vooraleer wijzigingen aan het gebruikersaccount op Skype, of gebruikersdetails, werden getoond.

"We doen alles wat we kunnen om dit probleem op te lossen", luidde het nog. Skype is in 2011 door Microsoft gekocht voor 8,6 miljard dollar. Volgens recente schattingen telt de internetbeldienst ongeveer 300 miljoen gebruikers.

(Belga)

Getroffen gebruikers zagen onder meer hun contacten als 'offline', hoewel ze aangemeld waren, waardoor die contacten niet konden worden opgebeld. Skype (onderdeel van Microsoft) maakte één en ander bekend in een blogpost. Voorts konden gebruikers die aangemeld waren, hun status niet wijzigen. "Een klein aantal berichten aan groepsgesprekken worden niet geleverd, maar in de meeste gevallen kan je jouw contacten wel een bericht sturen", aldus Skype in het blogbericht. Wie niet aangemeld was, kon moeilijkheden ondervinden bij het inloggen. Daarnaast kon het even duren vooraleer wijzigingen aan het gebruikersaccount op Skype, of gebruikersdetails, werden getoond. "We doen alles wat we kunnen om dit probleem op te lossen", luidde het nog. Skype is in 2011 door Microsoft gekocht voor 8,6 miljard dollar. Volgens recente schattingen telt de internetbeldienst ongeveer 300 miljoen gebruikers.(Belga)