De 500 miljoen euro is afkomstig van Europese fondsen, de middelen van het Marschallplan 4.0 en de herschikking van ministeriële budgetten, en zijn onder meer bestemd voor scholen, administraties, de bedrijfswereld, het verenigingsleven en de gezondheidssector.

Van de middelen moet het leeuwendeel (44 procent) naar de technologische sector gaan, voor groei en onderzoek, met nadruk op de internationale dimensie, verduidelijkte Waalse vicepresident en Minister van Economie en Innovatie Jean Claude Marcourt (PS).

Daarna volgt het onderwijs, met de ambitie om jaarlijks in 500 scholen de informatica te versterken met wifi, een beveiligde cloud en 'school labs' voor basisvorming en bijscholing van informaticaleerkrachten.

Voorts is er nog aandacht voor openbare diensten, steden, landelijke regio's, e-commerce en de digitale economie, op basis van de aanbeveling die de Waalse adviesraad over ICT midden september deed.

De overheidsmiddelen moeten voor Marcourt een stimulans zijn voor de ondernemingen om een extra inspanning te doen.

(Belga, FT)

De 500 miljoen euro is afkomstig van Europese fondsen, de middelen van het Marschallplan 4.0 en de herschikking van ministeriële budgetten, en zijn onder meer bestemd voor scholen, administraties, de bedrijfswereld, het verenigingsleven en de gezondheidssector.Van de middelen moet het leeuwendeel (44 procent) naar de technologische sector gaan, voor groei en onderzoek, met nadruk op de internationale dimensie, verduidelijkte Waalse vicepresident en Minister van Economie en Innovatie Jean Claude Marcourt (PS). Daarna volgt het onderwijs, met de ambitie om jaarlijks in 500 scholen de informatica te versterken met wifi, een beveiligde cloud en 'school labs' voor basisvorming en bijscholing van informaticaleerkrachten.Voorts is er nog aandacht voor openbare diensten, steden, landelijke regio's, e-commerce en de digitale economie, op basis van de aanbeveling die de Waalse adviesraad over ICT midden september deed.De overheidsmiddelen moeten voor Marcourt een stimulans zijn voor de ondernemingen om een extra inspanning te doen.(Belga, FT)