Liefst 88 procent van de automobilisten maakt vandaag in de wagen gebruik van een gps-systeem, waar dat een jaar geleden nog 75 procent was. Dat concludeert mobiliteitsclub VAB uit een bevraging bij 2.000 Belgen. Van die gebruikers houdt wel maar de helft (49 procent) het gps-systeem up to date, waarmee het risico bestaat op foute informatie over een weginrichting of snelheidsregime dat ondertussen gewijzigd werd.

Het vaakst maken we gebruik van een mobiel systeem, zo blijkt uit de enquête, maar het aandeel ingebouwde systemen (34 procent) stijgt. Die toename is volgens VAB een positieve ontwikkeling, "omdat vaste systemen een continue ontvangst garanderen, beter geïntegreerd zijn in het dashboard en niet kunnen loskomen, vallen of rondslingeren". VAB juicht het gebruik van gps-begeleiding toe, omdat dan "de volle aandacht naar het verkeer kan gaan". Voorwaarde is wel dat het gps-systeem voor de rit ingesteld wordt en dat bij twijfel op voorhand de route geverifieerd wordt op basis van een klassieke kaart. (Belga)

Liefst 88 procent van de automobilisten maakt vandaag in de wagen gebruik van een gps-systeem, waar dat een jaar geleden nog 75 procent was. Dat concludeert mobiliteitsclub VAB uit een bevraging bij 2.000 Belgen. Van die gebruikers houdt wel maar de helft (49 procent) het gps-systeem up to date, waarmee het risico bestaat op foute informatie over een weginrichting of snelheidsregime dat ondertussen gewijzigd werd.Het vaakst maken we gebruik van een mobiel systeem, zo blijkt uit de enquête, maar het aandeel ingebouwde systemen (34 procent) stijgt. Die toename is volgens VAB een positieve ontwikkeling, "omdat vaste systemen een continue ontvangst garanderen, beter geïntegreerd zijn in het dashboard en niet kunnen loskomen, vallen of rondslingeren". VAB juicht het gebruik van gps-begeleiding toe, omdat dan "de volle aandacht naar het verkeer kan gaan". Voorwaarde is wel dat het gps-systeem voor de rit ingesteld wordt en dat bij twijfel op voorhand de route geverifieerd wordt op basis van een klassieke kaart. (Belga)