Elke maandag bood ik een maaltijd aan via het 'koken voor buren'-platform van Menu Next Door. In de meeste gevallen verliep de verkoop via de site, maar in sommige gevallen ook rechtstreeks bij de buren, collega's of familieleden.

Dit zijn de cijfers over een periode van vier weken:

Menu 1 (Hachis Parmentier): 30 verkochte menu's - winst: 197,87 euro

Menu 2 (Zalm in een kruidenkorstje): 23 verkochte menu's - winst: 137,55 euro

Menu 3 (Koninginnehapjes): 26 verkochte menu's - winst: 143,99 euro

Menu 4 (Spaghetti bolognaise bio): 20 verkochte menu's - winst: 97 euro

Totale winst: € 576,41 (vóór belastingen)

Deze winst is het resultaat van mijn omzet minus mijn grondstoffen (ingrediënten, plastic borden ...)

Op dit moment laat Menu Next Door niet toe, tenzij bij uitzondering, dat chef-koks meer dan één menu per week maken. De gemiddelde verkoop ligt rond de 25 gerechten per avond.

Ik scoor hiermee zowat een gemiddelde in vergelijking met de andere chef-koks op het platform. Wat niet belet dat sommige meer begaafde of bekende chef-koks erin slagen heel wat meer te verkopen en soms tot bijna 100 menu's op een avond halen.

Elke maandag bood ik een maaltijd aan via het 'koken voor buren'-platform van Menu Next Door. In de meeste gevallen verliep de verkoop via de site, maar in sommige gevallen ook rechtstreeks bij de buren, collega's of familieleden.Dit zijn de cijfers over een periode van vier weken:Menu 1 (Hachis Parmentier): 30 verkochte menu's - winst: 197,87 euroMenu 2 (Zalm in een kruidenkorstje): 23 verkochte menu's - winst: 137,55 euroMenu 3 (Koninginnehapjes): 26 verkochte menu's - winst: 143,99 euroMenu 4 (Spaghetti bolognaise bio): 20 verkochte menu's - winst: 97 euroTotale winst: € 576,41 (vóór belastingen)Deze winst is het resultaat van mijn omzet minus mijn grondstoffen (ingrediënten, plastic borden ...)Op dit moment laat Menu Next Door niet toe, tenzij bij uitzondering, dat chef-koks meer dan één menu per week maken. De gemiddelde verkoop ligt rond de 25 gerechten per avond.Ik scoor hiermee zowat een gemiddelde in vergelijking met de andere chef-koks op het platform. Wat niet belet dat sommige meer begaafde of bekende chef-koks erin slagen heel wat meer te verkopen en soms tot bijna 100 menu's op een avond halen.