MCS is een softwarebedrijf dat met de myMCS-suite een pakket in de markt gezet heeft voor vastgoedbedrijven en kantoormanagers die hun werkplekken beter willen beheren. De onderneming ontwikkelt ook sensorgebaseerde IoT-netwerken en big data oplossingen voor slimme gebouwen.

De software van de Antwerpenaars zou al een portfolio beheren van 100 miljoen vierkante meter in meer dan 60 landen, en heel wat bedrijven uit de Fortune Top 1000 zijn klant.

MCS werd in 2012 overgenomen door Koen Matthijs en Steven Lambert. Naar eigen zeggen verhoogde de softwarebouwer zijn omzet sindsdien jaarlijks met 30 procent.

Het extra kapitaal dat nu wordt opgehaald, moet dienen om het bedrijf internationaal op de kaart te zetten als specialist in real estate, workplace management (IWMS) en facility management (CAFM).

Jürgen Habichler, de oprichter en directeur van de Zwitserse durfkapitalist Mountain Cleantech (die een zitje krijgt in de raad van bestuur van MCS), was naar eigen zeggen onder de indruk van hoe Matthijs en Lambert MCS hebben doen groeien de voorbije jaren.

"We kijken er dan ook naar uit om dit succesverhaal mee vorm te kunnen geven", klinkt het.

MCS is een softwarebedrijf dat met de myMCS-suite een pakket in de markt gezet heeft voor vastgoedbedrijven en kantoormanagers die hun werkplekken beter willen beheren. De onderneming ontwikkelt ook sensorgebaseerde IoT-netwerken en big data oplossingen voor slimme gebouwen. De software van de Antwerpenaars zou al een portfolio beheren van 100 miljoen vierkante meter in meer dan 60 landen, en heel wat bedrijven uit de Fortune Top 1000 zijn klant. MCS werd in 2012 overgenomen door Koen Matthijs en Steven Lambert. Naar eigen zeggen verhoogde de softwarebouwer zijn omzet sindsdien jaarlijks met 30 procent. Het extra kapitaal dat nu wordt opgehaald, moet dienen om het bedrijf internationaal op de kaart te zetten als specialist in real estate, workplace management (IWMS) en facility management (CAFM).Jürgen Habichler, de oprichter en directeur van de Zwitserse durfkapitalist Mountain Cleantech (die een zitje krijgt in de raad van bestuur van MCS), was naar eigen zeggen onder de indruk van hoe Matthijs en Lambert MCS hebben doen groeien de voorbije jaren. "We kijken er dan ook naar uit om dit succesverhaal mee vorm te kunnen geven", klinkt het.