Intelligent, de holding boven o.a. Combell en het Nederlandse Sentia, is de grootste cloud-provider in de Benelux wat omzet en aantal werknemers betreft. In ons land is het bedrijf de marktleider in hosting en aanverwante diensten, en ook in Nederland is dat het doel.

Met de overname van Byte en HostingXS, twee specialisten in de hosting van e-commerce software, komt dat doel weer een stapje dichterbij.

"Bij onze noorderburen zijn we momenteel de nummer drie in enterprise hosting en hebben we de top tien bereikt in het kmo-segment", vertelde ceo van Intelligent Jonas Dhaenens een tijdje geleden nog aan Data News, "maar het is inderdaad onze ambitie om er naar dezelfde positie door te groeien."

"De hostingmarkt in Nederland is erg gefragmenteerd, met heel wat kleine spelers die nog moeten uitmaken op welke niche ze gaan focussen en of ze willen opgenomen worden in een groter geheel", aldus nog Dhaenens. "Reken er dus maar op dat er nog heel wat overnames zullen volgen."

Het Amsterdamse Byte is een specialist in applicatiehosting van Magento webshopsoftware. Het bedrijf is ook gekend omwille van MageReport.com, een gratis securityscan voor Magento waar honderdduizenden winkels wereldwijd gebruik van maken.

HostingXS uit Nijmegen focust dan weer op maatwerk en support voor e-commerce applicaties zoals Magento, Shopware, WooCommerce en Prestashop. De shopervaring staat centraal en wordt met intelligente oplossingen zoals de MageBoost-extensie voor Magento, gerealiseerd.

Schaalvergroting

"Vorig jaar deed Intelligent al overnames in het domein van enterprise hosting, met het gevolg dat de groep marktleider werd in de Benelux", legt managing director SME hosting bij Intelligent Frederik Poelman nog uit.

"Eén en ander heeft een erg positieve impact gehad op de innovatie en kwaliteit van onze producten en diensten. Met de overnames van Byte en HostingXS wil Intelligent hetzelfde bereiken binnen SME hosting."

"Om verder te kunnen innoveren is schaalvergroting nodig", vult ceo Gruus van Woerkom van Byte aan. "Door samen te gaan met een aantal andere specialisten, kunnen we immers betere diensten leveren. De grote overeenkomst in het DNA van alle Intelligent-bedrijven is de focus op lange termijn, met goede service als belangrijkste pilaar."

In totaal trekt Intelligent met deze overname 54 nieuwe werknemers aan, 10 bij HostingXS en 44 bij Byte. De groep heeft nu bijna 400 mensen in dienst die werken op verschillende locaties in Gent (BE), Brussel (BE), Hasselt (BE), Genk (BE), Nieuwegein (NL), Delft (NL) en Amsterdam (NL).

De geconsolideerde omzet voor 2015 bedroeg 59 miljoen euro. De groep verwacht de komende jaren nog sterk te groeien zowel organisch als door overnames dankzij haar buy & build strategie, binnen én buiten de Benelux.

Intelligent, de holding boven o.a. Combell en het Nederlandse Sentia, is de grootste cloud-provider in de Benelux wat omzet en aantal werknemers betreft. In ons land is het bedrijf de marktleider in hosting en aanverwante diensten, en ook in Nederland is dat het doel.Met de overname van Byte en HostingXS, twee specialisten in de hosting van e-commerce software, komt dat doel weer een stapje dichterbij. "Bij onze noorderburen zijn we momenteel de nummer drie in enterprise hosting en hebben we de top tien bereikt in het kmo-segment", vertelde ceo van Intelligent Jonas Dhaenens een tijdje geleden nog aan Data News, "maar het is inderdaad onze ambitie om er naar dezelfde positie door te groeien." "De hostingmarkt in Nederland is erg gefragmenteerd, met heel wat kleine spelers die nog moeten uitmaken op welke niche ze gaan focussen en of ze willen opgenomen worden in een groter geheel", aldus nog Dhaenens. "Reken er dus maar op dat er nog heel wat overnames zullen volgen."Het Amsterdamse Byte is een specialist in applicatiehosting van Magento webshopsoftware. Het bedrijf is ook gekend omwille van MageReport.com, een gratis securityscan voor Magento waar honderdduizenden winkels wereldwijd gebruik van maken. HostingXS uit Nijmegen focust dan weer op maatwerk en support voor e-commerce applicaties zoals Magento, Shopware, WooCommerce en Prestashop. De shopervaring staat centraal en wordt met intelligente oplossingen zoals de MageBoost-extensie voor Magento, gerealiseerd. Schaalvergroting "Vorig jaar deed Intelligent al overnames in het domein van enterprise hosting, met het gevolg dat de groep marktleider werd in de Benelux", legt managing director SME hosting bij Intelligent Frederik Poelman nog uit. "Eén en ander heeft een erg positieve impact gehad op de innovatie en kwaliteit van onze producten en diensten. Met de overnames van Byte en HostingXS wil Intelligent hetzelfde bereiken binnen SME hosting.""Om verder te kunnen innoveren is schaalvergroting nodig", vult ceo Gruus van Woerkom van Byte aan. "Door samen te gaan met een aantal andere specialisten, kunnen we immers betere diensten leveren. De grote overeenkomst in het DNA van alle Intelligent-bedrijven is de focus op lange termijn, met goede service als belangrijkste pilaar."In totaal trekt Intelligent met deze overname 54 nieuwe werknemers aan, 10 bij HostingXS en 44 bij Byte. De groep heeft nu bijna 400 mensen in dienst die werken op verschillende locaties in Gent (BE), Brussel (BE), Hasselt (BE), Genk (BE), Nieuwegein (NL), Delft (NL) en Amsterdam (NL). De geconsolideerde omzet voor 2015 bedroeg 59 miljoen euro. De groep verwacht de komende jaren nog sterk te groeien zowel organisch als door overnames dankzij haar buy & build strategie, binnen én buiten de Benelux.