De Finnen kondigen aan dat Jolla Ltd voortaan gaat focussen op de verdere ontwikkeling en licensing business van Sailfish, en dat er een nieuwe entiteit zal worden opgericht voor de tablets en de smartphones.

Jolla Ltd wil zich meer dan ooit gaan bezighouden met veiligheid en privacy in communicatie ('Sailfish Secure'), en begeeft zich zo in de richting van het Zwitserse BlackPhone. Voorzitter Antti Saarnio zal het afgesplitste softwarebedrijf leiden als ceo.

Wie aan het hoofd komt te staan van het nieuwe hardwarebedrijf wordt pas in het najaar bekend gemaakt. Wel staat vast dat huidig Jolla-ceo Tomi Pienimaki de onderneming verlaat en elders aan de slag gaat.

Voorts laat Jolla nog weten dat het hard werkt aan zijn tablet die werd aangekondigd op het Mobile Word Congres in Barcelona, en die deels gefinancierd wordt met de hulp van een campagne op het crowdfundingplatform Indiegogo.

Omwille van leveringsproblemen van bepaalde onderdelen is de lancering van die tablet al enkele keren uitgesteld, maar die problemen zouden binnenkort van de baan zijn.

MeeGo

Voor wie nog nooit gehoord heeft van Jolla, misschien even recapituleren. Het Finse bedrijf is gebouwd op de ruïnes van MeeGo, het project van Nokia en Intel om een nieuw mobiel ecosysteem (een concurrent voor Android) uit te bouwen op basis van Linux.

Het project werd in 2011 echter stopgezet, waarna een aantal ex-Nokia werknemers er alsnog aan de slag mee gingen en Jolla oprichtten. Intussen is Jolla toe aan de tweede generatie van het op MeeGo gebaseerde Sailfish-besturingssysteem voor smartphones en voor tablets.

Op het Mobile World Congres ambieerden de Finnen nog de derde plaats in het lijstje met mobiele besturingssystemen, na iOS en Android.

De Finnen kondigen aan dat Jolla Ltd voortaan gaat focussen op de verdere ontwikkeling en licensing business van Sailfish, en dat er een nieuwe entiteit zal worden opgericht voor de tablets en de smartphones. Jolla Ltd wil zich meer dan ooit gaan bezighouden met veiligheid en privacy in communicatie ('Sailfish Secure'), en begeeft zich zo in de richting van het Zwitserse BlackPhone. Voorzitter Antti Saarnio zal het afgesplitste softwarebedrijf leiden als ceo. Wie aan het hoofd komt te staan van het nieuwe hardwarebedrijf wordt pas in het najaar bekend gemaakt. Wel staat vast dat huidig Jolla-ceo Tomi Pienimaki de onderneming verlaat en elders aan de slag gaat.Voorts laat Jolla nog weten dat het hard werkt aan zijn tablet die werd aangekondigd op het Mobile Word Congres in Barcelona, en die deels gefinancierd wordt met de hulp van een campagne op het crowdfundingplatform Indiegogo. Omwille van leveringsproblemen van bepaalde onderdelen is de lancering van die tablet al enkele keren uitgesteld, maar die problemen zouden binnenkort van de baan zijn.MeeGo Voor wie nog nooit gehoord heeft van Jolla, misschien even recapituleren. Het Finse bedrijf is gebouwd op de ruïnes van MeeGo, het project van Nokia en Intel om een nieuw mobiel ecosysteem (een concurrent voor Android) uit te bouwen op basis van Linux. Het project werd in 2011 echter stopgezet, waarna een aantal ex-Nokia werknemers er alsnog aan de slag mee gingen en Jolla oprichtten. Intussen is Jolla toe aan de tweede generatie van het op MeeGo gebaseerde Sailfish-besturingssysteem voor smartphones en voor tablets.Op het Mobile World Congres ambieerden de Finnen nog de derde plaats in het lijstje met mobiele besturingssystemen, na iOS en Android.