Liu Chuanzhi deed de opvallende uitspraken tijdens een conferentie voor Chinese captains of industry in Beijing, zo meldt Seeking Alpha. Volgens de oprichter moet Yang Yuanqing meer risico nemen en tempo maken.

Lenovo wist de afgelopen jaren flink de groeien als pc-leverancier en is sinds de overname van IBM System x-servers nu ook de op vier na grootste server leverboer, na HPE, Dell en IBM.

Lenovo wist het laatste kwartaal zijn server omzet met 545 procent te groeien naar 1,1 miljard dollar. Verder werden er samenwerkingsdeals onderhandeld met hyperconverged leveranciers Nutanix en SimpliVity.

Toch vielen de laatste kwartaalcijfers van Lenovo tegen. Afgelopen november werd een verlies geboekt van 714 miljoen dollar. Dat kwam door de hoge kosten rond integratie van de System x business en de reorganisatie van de Motorola Mobility business.

(i.s.m. DutchIT Channel)

Liu Chuanzhi deed de opvallende uitspraken tijdens een conferentie voor Chinese captains of industry in Beijing, zo meldt Seeking Alpha. Volgens de oprichter moet Yang Yuanqing meer risico nemen en tempo maken.Lenovo wist de afgelopen jaren flink de groeien als pc-leverancier en is sinds de overname van IBM System x-servers nu ook de op vier na grootste server leverboer, na HPE, Dell en IBM. Lenovo wist het laatste kwartaal zijn server omzet met 545 procent te groeien naar 1,1 miljard dollar. Verder werden er samenwerkingsdeals onderhandeld met hyperconverged leveranciers Nutanix en SimpliVity.Toch vielen de laatste kwartaalcijfers van Lenovo tegen. Afgelopen november werd een verlies geboekt van 714 miljoen dollar. Dat kwam door de hoge kosten rond integratie van de System x business en de reorganisatie van de Motorola Mobility business.(i.s.m. DutchIT Channel)