Het nieuws dat Lenovo de merknaam Motorola wil schrappen raakte bekend op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, tijdens een gesprek dat Coo Rich Osterloh van Lenovo had met CNET.

De demarche komt er omdat Lenovo al zijn mobiele toestellen onder dezelfde noemer wil aanbieden. High end toestellen krijgen straks het onderschrift 'Moto by Lenovo' mee, low end toestellen worden 'Vibe by Lenovo' gebrand.

Blijkbaar is het ook de bedoeling om de Lenovo-smartphones in landen op de mark te brengen waar tot voor kort enkel de Motorola-toestellen te krijgen waren. België zou daar ook onder vallen. In het verleden werden de Motorola-toestellen vooral in Europa en in de VS verkocht, en waren de toestellen met Lenovo-branding veelal voor de Aziatische markten bedoeld.

Osterloh laat wel verstaan dat de iconische Amerikaanse merknaam blijft bestaan op organisatorisch niveau. Het bedrijf dat Lenovo in 2014 overnam van Google voor 2,9 miljard dollar (Motorola Mobility), blijft dus gewoon Motorola heten. En ook het bekende logo (dat lijkt op de vleugels van een vleermuis) zou voorlopig nog op enkele 'Moto by Lenovo'-toestellen blijven staan.

Motorola was ooit de Amerikaanse trots in mobiele telefoons, een beetje zoals Nokia dat was voor Europa. Maar net zoals dat het geval was bij datzelfde Nokia, heeft Motorola nooit een vuist kunnen maken in de smartphone-markt.

Het nieuws dat Lenovo de merknaam Motorola wil schrappen raakte bekend op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, tijdens een gesprek dat Coo Rich Osterloh van Lenovo had met CNET. De demarche komt er omdat Lenovo al zijn mobiele toestellen onder dezelfde noemer wil aanbieden. High end toestellen krijgen straks het onderschrift 'Moto by Lenovo' mee, low end toestellen worden 'Vibe by Lenovo' gebrand. Blijkbaar is het ook de bedoeling om de Lenovo-smartphones in landen op de mark te brengen waar tot voor kort enkel de Motorola-toestellen te krijgen waren. België zou daar ook onder vallen. In het verleden werden de Motorola-toestellen vooral in Europa en in de VS verkocht, en waren de toestellen met Lenovo-branding veelal voor de Aziatische markten bedoeld. Osterloh laat wel verstaan dat de iconische Amerikaanse merknaam blijft bestaan op organisatorisch niveau. Het bedrijf dat Lenovo in 2014 overnam van Google voor 2,9 miljard dollar (Motorola Mobility), blijft dus gewoon Motorola heten. En ook het bekende logo (dat lijkt op de vleugels van een vleermuis) zou voorlopig nog op enkele 'Moto by Lenovo'-toestellen blijven staan. Motorola was ooit de Amerikaanse trots in mobiele telefoons, een beetje zoals Nokia dat was voor Europa. Maar net zoals dat het geval was bij datzelfde Nokia, heeft Motorola nooit een vuist kunnen maken in de smartphone-markt.