Cartagenia levert software voor genetische tests. Met die tests kunnen in het DNA afwijkingen worden opgespoord die bijvoorbeeld wijzen op kanker, of - bij prenataal onderzoek - op het syndroom van Down.

Agilent is niet de eerste de beste. De in Californië gevestigde labo-specialist boekte vorig jaar een omzet van 4 miljard dollar met 12.000 werknemers. Bovendien verkocht het bedrijf al een product van Cartagenia in de VS.

"De markt van DNA-analyse is in volle opmars in de VS", vertelt de ceo van Cartagenia, Herman Verrelst, aan De Tijd, "en wij spelen daar een voorname rol in. Agilent heeft onze mensen (37) ook nodig om verder te kunnen bouwen op onze technologie. Daarom wordt Cartagenia een nieuwe businessunit binnen Agilent."

Een overnameprijs wordt niet vrijgegeven, maar de ceo laat wel weten dat de aandeelhouders (o.a. PMV, Capricorn, Annie Vereecken, ...) tevreden zullen zijn. Voor Verrelst is het al de derde start-up die wordt overgenomen. Onder zijn toezicht werden eerder al DataForce en Medicim naar een overnemer geleidt.

Cartagenia levert software voor genetische tests. Met die tests kunnen in het DNA afwijkingen worden opgespoord die bijvoorbeeld wijzen op kanker, of - bij prenataal onderzoek - op het syndroom van Down. Agilent is niet de eerste de beste. De in Californië gevestigde labo-specialist boekte vorig jaar een omzet van 4 miljard dollar met 12.000 werknemers. Bovendien verkocht het bedrijf al een product van Cartagenia in de VS. "De markt van DNA-analyse is in volle opmars in de VS", vertelt de ceo van Cartagenia, Herman Verrelst, aan De Tijd, "en wij spelen daar een voorname rol in. Agilent heeft onze mensen (37) ook nodig om verder te kunnen bouwen op onze technologie. Daarom wordt Cartagenia een nieuwe businessunit binnen Agilent."Een overnameprijs wordt niet vrijgegeven, maar de ceo laat wel weten dat de aandeelhouders (o.a. PMV, Capricorn, Annie Vereecken, ...) tevreden zullen zijn. Voor Verrelst is het al de derde start-up die wordt overgenomen. Onder zijn toezicht werden eerder al DataForce en Medicim naar een overnemer geleidt.